Jela u sklopu novog zimskog jelovnika restorana Radicchio u hotelu ARCOTEL Allegra zdrava su, ukusna i ono najvažnije – prilagođena hladnijim danima. U ponudi se može naći ragu od grdobine, škampa i školjaka uz trobojne rezance tipičan za dalmatinsko područje, zatim gulaš od divljači koji se jede u Mađarskoj te knedle od kruha tipične za germanske zemlje.

"Novim zimskim jelovnikom željeli smo objediniti raznolikost mesa, povrća i začina koji se koriste tijekom jeseni i zime. Kako bi zadovoljili ukuse svih gostiju pripremili smo i nešto lakša jela poput telećeg rižota s korjenastim povrćem i odreska od tune u marinadi od soje i naranče, kao i ona teža poput gulaša od divljači s knedlima od kruha. Za desert nemojte propustiti probati neodoljivi čokoladni fondant poseban zbog tople i tekuće čokolade te želea od borovnice koji se kriju u mekom biskvitu," objašnjava Ivan Simončić, glavni chef restorana Radicchio.



Chef Ivan savjetuje da tijekom ovih jesensko-zimskih dana što više koristite sezonske namirnice poput bundeve, kestena, grožđa, mandarina, šljiva i kruški, te u većim količinama namirnice koje obiluju vitaminom C kako bi spriječili jesensko-zimski umor.

Uz to, napominje da su kesteni odličan izvor energije i preporuča ih pripremati u svim oblicima, pa se tako njegov idealan ručak sastoji od juhe od kestena, pečene patke s kestenima i crvenim kupusom dinstanim na naranči te kesten pirea za desert. Od začina koje je dobro koristiti u jesenskim danima chef Ivan ističe piment, muškatni oraščić, cimet, klinčić, kardamom i anis.

Veliki pobornik zdravog načina života Mario Valentić objašnjava da tijekom jeseni i zime organizam treba pripremiti za hladne dane uz pomoć pravilne prehrane.



"Važno je jesti puno kuhane hrane, a tijekom jeseni i zime može proći i pržena. Kraljica jeseni je, naravno, bundeva. Moja preporuka je da spremite izvrsnu juhu od bunedeve s prženim bućinim sjemenkama začinjenima umeboshi octom. Đumbir, češnjak, ječam i korjenasto povrće također će zagrijati organizam tijekom hladnih dana. Uz prehranu, važno je poći na spavanje prije 11 sati navečer kako bi se tijelo odmorilo, vježbati te, bez obzira što su dani hladni, toplo se obući i hodati kako bi što više vremena proveli na zraku,"
savjetuje Mario.

U fotogaleriji pogledajte primamljiva jela s novog jelovnika restorana Radicchio.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju