Sastojci:
2 velika mlada krumpira
400 grama junećeg odreska
4 žlice maslinovog ulja
2 čajne žlice mljevene paprike
200 grama naribanog sira po želji
kiselo vrhnje
salsa od rajčice (po želji)
sol i papar po želji

Priprema

1. Dobro operite krumpir, narežite ga na ploške, pa ga začinite solju, paprom, maslinovim uljem i mljevenom paprikom.

2. Položite krumpir na papir za pečenje, pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 20 minuta na 230 Celzijevih stupnjeva.

3. Juneći odrezak prekrijte solju i paprom, pa ga kratko ispecite na gril tavi tri do četiri minute sa svake strane dok ne dobijete srednje krvav odrezak. Odmorite meso 10 minuta, pa ga narežite na kockice.

4. U okrugloj željeznoj tavi posložite pečene krumpire i narezani odrezak, pa sve zajedno prekrijte s naribanim sirom. Vratite tavu u pećnicu na pet minuta, odnosno dok se sir ne otopi.

5. Poslužite jelo s malo kiselog vrhnja i šalši od rajčice po želji. Dobar tek!

U videu pogledajte kako možete napraviti ovo ukusno jelo od pečenog krumpira, odreska i rastopljenog sira.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju