Na društvenim mrežama proširila se snimka videa iz jednog aviona u kojem se dva odrasla muškarca svađaju zbog prozora u avionu.

Muškarac u čijem se redu nalazi sporni prozor i koji ima pravo kontrolirati ga želi da sjenilo bude podignuto. Suputnik u redu ispred njega, koji je cijelu priču snimio mobitelom i objavio na društvenim mrežama, želi da sjenilo bude spušteno.

Avion Zanimljivosti Najluđi zahtjevi imućnih razmaženih putnika nebom: "Možete li, molim vas, ugasiti motor aviona?"

I dok se poput djece svađaju te spuštaju i podižu zaslon tijekom slijetanja aviona kao u nekom crtanom filmu, potonji muškarac pita se tko je u pravu?

Ova svađa postaje još besmislenija kada je poznato da posada aviona upozorava sve putnike tijekom slijetanja (i polijetanja) da podignu sjenila na prozorima. Ovo je jedna od mjera predostrožnosti koja olakšava organizaciju evakuacije putnika u slučaju eventualnih problema pri slijetanju i polijetanju.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Najskuplja odluka u povijesti letenja? Aviokompanija koja je "poklonila" doživotnu kartu za prvi razred

Ne samo da je muškarac koji je postavio ovo pitanje zanemario želje posade i vlastitu sigurnost te gurao ruke prema prozoru nad kojim ne bi trebao imati kontrolu već je i cijelu blamažu snimio vlastitim mobitelom te snimku objavio na društvenim mrežama.

Kako izgleda besmislena i potencijalno opasna svađa u avionu, pogledajte u videu na Instagram profilu Passenger’s Shaming.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju