Prijatelji Jeremy Nova i Mike Koenig napravili su dvorišne šupe za svoje brdske bicikle oko 2008. godine. Ti strastveni biciklisti dok su se vozili po Boulderu u američkoj saveznoj državi Colorado došli su na ideju osnovati tvrtku koja bi se specijalizirala upravo za različite tipove skladišnih jedinica.

U svega nekoliko godina njihova se misija razvijala i mijenjala, a danas imaju tvrtku Studio Shed s proizvodnim centrom u Louisvilleu u Coloradu koja obuhvaća četiri različite linije mikrostambenih objekata napravljenih od konstruiranog drva i jelovine.

Točnije, tvrtka Studio Shed prodaje montažne komplete s dijelovima koje je moguće složiti u različite objekte, kao i Accessory Dwelling Unit (ADU), odnosno pomoćne stambene jedinice. Te jedinice imaju sve sadržaje za svakodnevni život – od kuhinje i prostora za spavanje do kupaonice.

Tvrtka je dosad sudjelovala u brojnim uzbudljivim projektima za kupce diljem SAD-a te napravila sve od skijaške kolibe na vrhu planine do škole u Tahoeu.

Kupcima nude montažne objekte koji variraju od 7 do 92 kvadratna metra, ovisno o odabranom kompletu. O veličini kompleta ovisi i cijena tih kućica – za kvadratni metar njihova montažnog objekta treba izdvojiti oko 1000 američkih dolara.

Postoji i kalkulator koji pomaže potencijalnim kupcima izračunati cijenu željenog objekta ovisno o tome što žele, ali i gdje žive u Sjedinjenim Američkim Državama. Proizvodi Studio Sheda zasad su dostupni samo u SAD-u, no u planu im je širenje i na druga tržišta.

U ponudi Studio Sheda posebno se ističe novi proizvod po imenu The Aspect. Riječ je o montažnom objektu koji je dostupan u verziji s jednom ili dvije sobe te s jednom ili dvije kupaonice. Birati možete različite vrste konfiguracija kuće s manjom ili većom kuhinjom, prostorom za objedovanje te za mjestom za odlaganje stvari.

Veličina kuće odabere se preko interneta, a nakon narudžbe komplet sa svim potrebnim dijelovima stiže vam na željenu adresu. Ako ste vješti s alatom, komplet možete složiti samostalno, ili pak možete zatražiti pomoć od Studio Sheda i njihovih kooperanata.

Kako izgledaju ti montažni objekti, pogledajte na Instagramu Studio Sheda.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju