Dubrovnik odnedavna možete doživjeti na nov način – iz ptičje perspektive te pedalirajući po zraku. Ne brinite se, ne morate biti akrobat da biste uživali u ovoj nesvakidašnjoj pustolovini, dovoljno je isprobati Sky Bike.

Ova nova turistička atrakcija u Dubrovniku spaja naizgled nespojive stvari – vožnju bicikla po zraku, odnosno po tankoj žici koja je postavljena na padinama Srđa otprilike tristotinjak metara iznad Starog grada.

Dubrovčani i njihovi gosti mogu uživati u veličanstvenom pogledu na središte grada pod zaštitom UNESCO-a, ali i otok Lokrum bez ikakvog straha zahvaljujući sigurnom sustavu s posebno izrađenim biciklima koji imaju ergonomska sjedala, čvrste pojaseve i najsuvremenije pogonske sustave.

Sky Bike je potpuno siguran Sky Bike je potpuno siguran (Foto: Uz dopuštenje Sky Bike Dubrovnik)

"Vozači su sigurno pričvršćeni za svoje bicikle osiguravajući uzbudljivo, ali sigurno iskustvo visoko iznad zemlje," piše na stranici Outdoor Dubrovnik preko koje se može bukirati tu turističku atrakciju, a koja je zasad namijenjena samo starijima od 15 godina i lakšima od 115 kilograma.

Put biciklom na žici dug je 150 metara, traje oko 25 minuta, a za njega valja izdvojiti 30 eura.

Oni koji su probali Sky Bike tvrde da se tijekom vožnje osjećate kao da klizite po zraku. Nije potrebno održavati ravnotežu jer je bicikl čvrsto montiran između dviju sajli, a vozač je dodatno zavezan zaštitnim pojasom.

Sky Bike Dubrovnik bit će dostupan sve dok to lijepo vrijeme dopusti – najvjerojatnije cijeli listopad. Na proljeće sljedeće godine trebali bi uvesti i novu nebesku stazu koja će biti još viša od ove.

Kako izgleda skybike u Dubrovniku pogledajte u fotogaleriji na početku teksta, a više informacija o cijeloj avanturi potražite ovdje.

Jedinstvena dubrovačka plaža koja čuva uspomenu na elitno ljetovalište jugoslavenske vojske Kupari - 4 Kupari - 3 Kupari - 2 +0 Kupari - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju