Dan zaljubljenih samo što nije zakucao na vrata, a jedno englesko selo odlučilo je najbolje što može iskoristiti ni manje ni više već – svoje ime. Eh, lako je kad se zoveš Lover!

U selu romantičnog imena, smještenog u Wiltshireu, za Valentinovo su odlučili dizajnirati posebne poštanske sandučiće, ukrašene s Kupidom i srcima i na taj način obilježiti Dan zaljubljenih.

Svi oni koji žele markicu s imenom sela mogu svratiti u poštanski ured, što se, naravno, svake godine u ovo vrijeme pojačano i događa. Nekad je ovdje na dan ljubavi stizalo i više od 2 tisuće pisama od ljudi koji su željeli posebnu markicu, no pošta je 2008. zatvorila svoja vrata i ta je praksa prestala.

No kako lijepe stvari ne prestaju tek tako, prije četiri godine volonteri su uspostavili poštu Lovera i napravili više od 8 tisuća kuverti s natpisom "Sent from Lover", te njihovom prodajom prikupili 30 tisuća funti za potrebe sela.

Vjeruje se kako će ovo Valentinovo biti najromantičnije dosad, a u aktivnosti ukrašavanja i prodaje uključeno je gotovo 50 posto stanovnika sela. "Svaki dan izrađujemo nove poruke, natpise i kartice", pojašnjava jedan od volontera Dave Charles.

U svakom slučaju, inicijativa je hvalevrijedna te pokazuje kako se i bez prevelikih resursa, korištenjem praktički samo zgodnog imena, Dan zaljubljenih može napraviti još posebnijim.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju