Međunarodno natjecanje "Redesign the World" potaknulo je dizajnere diljem svijeta na osmišljavanje inovativnih rješenja za spas planeta. Kako bi se priroda oporavila, a šume prodisale, Justinian Khoo poslao je zanimljiv projekt gradova budućnosti na vodi.

Skupovi gradova koji bi prebacili život s kopna na vodu, nazvani "The Whales", odnosno "Kitovi", trebali bi biti samoodrživi – u potpunosti bi se napajali obnovljivim izvorima energije mora, sunca i vjetra.

Riba kao izvor proteina budućim stanovnicima bila bi tako na dohvat ruke, a otpad bi se koristio kao gnojivo na plutajućim farmama. Za prirodno čišćenje vode iskoristila bi se vegetacija.

Izgled plutajućeg grada nadahnut je "nježnim divovima", odnosno kitovima, koji putuju u grupama, a moderna tehnologija u skladu s prirodom i depopulacije kopna doprinijele bi usporavanju klimatskih promjena.

Velika nepravda: Prizor koji rastužuje na nekoć omiljenom kupalištu Samoboraca i Zagrepčana Nekadašnje kupalište Šmidhen Nekadašnje kupalište Šmidhen Nekadašnje kupalište Šmidhen +8 Nekadašnje kupalište Šmidhen

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju