Otok Hvar dobio je još jedno međunarodno priznanje, veliku nagradu čitatelja uglednog časopisa Condé Nast Traveler, čiji su ga glasovi svrstali na sam vrh najboljih otoka na svijetu i donijeli titulu najboljeg otoka u Europi!

Condé Nast Traveler i ove je godine, po 32. put organizirao izbor najboljih svjetskih otoka, a za Nagradu po izboru čitatelja glasovalo je više od 600 tisuća glasača.

Proglašenje nagrada održano je u ponedjeljak, 7. listopada 2019., kada su objavljeni laureati po kontinentima, a upravo je otok Hvar zasjao na prvome mjestu europske liste najboljih otoka.

Uz Hvar, u pet najboljih otoka svrstani su grčki otoci Kreta, Paros i Mikonos, te danski otok Bornholm.

Condé Nast Traveler ističe kako je Hvar izvrsna destinacija za posjetu tijekom cijele godine, poglavito zbog toplih ljeta i blagih zima, te ističe poznatu hvarsku statistiku – kako je upravo ovo najsunčaniji otok u Hrvatskoj, s više od 2800 sunčanih sati godišnje. Ovaj ugledni svjetski časopis naglašava i bogato povijesno nasljeđe grada Hvara – ističući tvrđavu Fortica iz 13. stoljeća kao nezaobilazni kulturni spomenik. Također, urednici pišu i o poznati žetvi hvarske levande, koja postaje jedna od glavnih atrakcija u ljetnim mjesecima.

“Ova je nagrada svojevrsna kruna našoj uspješnoj sezoni koja je iza nas. Čast nam je biti u društvu najboljih svjetskih otoka– nagrada je ovo svim turističkim dionicima našega grada i našega otoka. U Turističkoj zajednici grada Hvara i u post-sezoni nastavljamo s pozicioniranjem našeg grada na svjetsku mapu cjelogodišnjih destinacija s raznolikom ponudom, te vjerujemo u daljnji turistički rast”, ističe Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.

Raspored događanja do kraja godine pronađite na www.visithvar.hr.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju