Društvene mreže u Indiji prepune su zapanjujućih prizora novog željezničkog mosta Chenab koji se gradi u indijskom okrugu Reasi. Točnije, šire se fotografije luka mosta koji nadvisuje zapanjujući prirodu u Jammu i Kašmiru.

Kada će biti izgrađen most Chenab do kraja izdizat će se 359 metara iznad istoimene rijeke čime će postati najviši željeznički most na svijetu.

Vrazji most, Bugarska - 5 Putovanja Bugarski most nastao iz nečasnog ugovora, a jeziv odraz u vodi otkriva značenje imena

"Bit će viši od od Eiffleovog tornja u Parizu," napisao je zastupnik indijskog parlamenta dr. Jitendra Singh na svojem Twitteru.


Chenab je dizajniran kao čelični i betonski most s jednim lukom velikog raspona koji bi trebao biti dug 1315 metara te uključivati i 650 metara dug vijadukt na sjevernoj strani.

Spajat će mjesta Bakkal i Kauri te ima za cilj povećati povezanost s Kašmirskom dolinom.

Francuska Putovanja Najskuplje u Europi: Zemlje koje će vam "zapapriti" prelazak cesta i mostova

S gradnjom mosta započelo se još 2004. godine, a za željeznički promet trebao bi biti otvoren u prosincu ove godine.

Još malo pa gotovo: Najduži viseći most na svijetu, koji će Europu spojiti s Azijom Most Çanakkale 1915 između Europe i Azije - 4 Most Çanakkale 1915 između Europe i Azije - 3 Most Çanakkale 1915 između Europe i Azije - 2 +2 Most Çanakkale 1915 između Europe i Azije - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju