Tiger Sky Tower, koji se gradi u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, planira oboriti čak pet Guinnesovih rekorda – trebalo bi to biti najviši stambeni neboder na svijetu, ali i imati najviši penthouse, najviši beskonačni bazen, kišnu šumu i vlak smrti. 

Iako se Burj Khalifa u Dubaiju smatra najvišom zgradm na svijetu, ona kombinira prostore različitih namjena, pa titulu najvišeg stambenog nebodera trenutačno drži Central Park Tower u New Yorku, koji se izdiže na 472 metra visine.

Tiger Sky Tower trebao bi biti još impresivnija građevina - imat će 122 kata i izdizati se na 532 metra.

Predstavljat će vrhunac luksuza i sofisticiranosti, kažu investitori Tiger Preoperties, koji su uložili milijardu dolara u taj megalomanski projekt.

Tiger Sky Tower, Dubai, UAE - 1 Tiger Sky Tower, Dubai, UAE - 1 (Foto: Profimedia)

Kišna šuma unutar nebodera

Neboder bi trebao sadržavati najviši beskonačni bazen koji će se izdizati na 447 metara visine, baš kao i kišnu šumu koja će biti izgrađena unutar toga stambenog diva.

Kišna šuma bit će dom i za najviši vlak smrti, s kojeg će se pružati nesvakidašnji pogled na zelenilo – među oblacima. Pri samom vrhu nebodera trebao bi se naći i najviši penthouse na svijetu.

Iako će na samom vrhu biti smješten i restoran, on je daleko od titule najvišeg na svijetu. Nju još uvijek drži Heavenly Jin u Šangaju, koji se nalazi na 556 metara visine.

Tiger Sky Tower nalazit će se u središtu poslovne četvrti Business Bay u Dubaiju, a trebao bi biti završen potkraj 2029. godine. Kako će izgledati kada bude završen, provjerite u fotogaleriji na početku teksta.

Novo lice Dubaija: Projekt koji će obalu i Grad Zlata pretvoriti u zeleni centar pustinje Dubai Mangroves - 5 Dubai Mangroves - 4 Dubai Mangroves - 3 +1 Dubai Mangroves - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju