Gordon Ramsay ima visoke standarde prilikom pripreme hrane, ali i velika očekivanja kada sjedne u restoran. Britanski chef i ugostitelj rado otkriva detalja iza kulisa ovoga posla kako bi ljudima dao savjete što naručiti i koju hranu treba izbjegavati. 
Gordon Ramsay svojevremeno je priznao kako nikad ne jede u zrakoplovu jer je dugo radio u industriji i zna kakva se jela služe na letovima. 
U razgovoru za DailyMail priznao je da ga odbijaju restorani s puno "specialsa". Specialsi su posebna ponuda u restoranima koja se ne nalazi na uobičajenom jelovniku. Obično su dostupna ograničeno vrijeme, a prezentirani su kao nešto iznimno. 
    
        
        
Posebna ponuda jela
"Kad mi konobar nabroji 10 posebnih jela, nema ništa posebno u tome," priznaje britanski chef. Mnogi gosti vjeruju da je riječ o obrocima koji su napravljeni od svježih namirnica, no istina je sasvim drugačija. 
Problem s posebnim restoranskim specijalitetima koji nisu na stalnom jelovniku jest da nije riječ o nekom kreativnom i iznimnom jelu. 
To su često puta jela napravljena od sastojaka koji su preostali od prethodnih dana i moraju se potrošiti. S druge strane, s obzirom da gosti vjeruju kako dobivaju nešto posebno, restorani ih mogu naplatiti više. 
Za neke restoranske specijalitete isplati se potrošiti više, a pogotovo ako kuhar testira neko novo jelo, kuha s posebnom sezonskom namirnicom ili je nadahnut posebno svježim komadom ribe koju je pronašao u ribarnici toga dana. Ako je u pitanju neka od takvih situacija, to će vam konobar jasno istaknuti čim sjednete za stol.

 
               
               
               
 
                     
 
                     
 
                     
 
                     
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            
