Što je tehnologija! Dok su se prije nešto više od 100 godina braća Wright hvalila su se letom koji nije trajao predugo, ali su svejedno ušla u povijest kao prvi letači (dobro, pustite sad Dedala i Ikara). Danas, godine gospodnje 2019., moguće je letjeti neprekidno 19 sati, koliko je potrebno da se od New Yorka stigne do Sydneyja.

Vodeći australski avioprijevoznik Qantas upisao se u povijest letenja prošli tjedan. Naime, njihov avion poletio je u petak u noći iz Sydneyja, a u nedjelju ujutro sletio je na njujorški aerodrom, provevši u zraku točno 19 sati i 16 minuta. Na letu je ukupno bilo 49 putnika, uključujući i članove posade.

Ukupna prevaljena udaljenost iznosila je 16.200 kilometara, a let je bio neprekidan zahvaljujući manjem broju putnika i letenju bez prtljage. Radilo se o eksperimentalnom letu, a ne sumnjamo kako će uskoro avioni i puni do posljednjeg mjesta i s prtljagom moći preletjeti ovu udaljenost.

"Ovo je zbilja sjajan znak za avioprijevoz", zadovoljno je zaključio predsjednik uprave Qantasa Alan Joyce. Dodao je i kako nas tehnologija gura naprijed te da je samo pitanje vremena kada će takvi letovi postati dio svakodnevice, a do kraja godine u Qantasu planiraju još dva takva leta. Jedan će biti na istoj relaciji, dok će drugi povezati London i Sydney.

Vijugava cesta na planini na koju se ne biste mogli popeti s Yugom 45 Vijugava planinska cesta, Pamir - 4 Vijugava planinska cesta, Pamir - 2 Vijugava planinska cesta, Pamir - 3 +0 Vijugava planinska cesta, Pamir - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju