Iako je teorija o izvanzemaljcima u Roswellu opovrgnuta nekoliko puta, postoje brojni drugi NLO misteriji koji još uvijek nisu razjašnjeni.

Svjetla iznad New Jerseyja, 2001.

Grupa motorista na autocesti u New Jerseyju zastala je 14. srpnja 2001. godine nešto poslije ponoći kako bi se divila neobičnim narančastim i žutim svjetlima u obliku slova V na nebu.

Kontrola zračnog prostora rekla je kako nisu zabilježili nikakve avione ili vojne letjelice u spomenutom vremenu te na području između kanala Arthur Way na Staten Islandu i Cartereta u New Jerseyju.

Neidentificirani plutajući objekt - 3 Zanimljivosti (Ne)identificirani plutajući objekti koji bi uskoro mogli zavladati svjetskim morima

Meteorološka služba se složila da u pitanju nije nikakav fenomen prirode. Što se dogodilo? Nitko ne zna objasniti. Mnogi vjeruju da su u pitanju bili neidentificirani leteći objekti.

Tic-tac letjelica iznad Tihog oceana, 2004.
Dana 14. studenog 2004. godine nosač USS Nimitz primijetio je na radaru nepoznatu letjelicu otprilike 160 kilometara od obale San Diega.

Kad su dva borbena aviona F-18 doletjela do tog mjesta, piloti su primijetili objekt u obliku Tic-taca iznad vode koji nije imao nikakva vidljiva obilježja motora, krila ili prozora.

Piloti su pokušali presresti letjelicu, no ona je nestala. Zaključeno je da se kretala tri puta većom brzinom od zvuka.


Leteći tanjur na aerodromu O'Hare, 2006.

Avion na letu 446 iz Chicaga za Sjevernu Karolinu spremao se poletjeti 6. studenog 2006. s Međunarodne zračne luke O'Hara oko 16 sati i 15 minuta kad je zaposlenik United Airlinesa primijetio neidentificirani leteći objekt. Točnije, tamnosivu metalnu letjelicu kako lebdi iznad izlaza C17. Istu priču potvrdilo je još 12 drugih zaposlenika ove aviokompanije.

Leteći tanjur lebdio je otprilike pet minuta prije nego što se uzdignuo i nestao u oblacima. Kako zračna kontrola nije ništa primijetila na svojim radarima, incident je proglašen meteorološkim fenomenom. Ovo je do današnjih dana jedna od najčitanijih priča na stranicama novina The Chicago Tribune.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju