Unidentified Floting Object ili neidentificirani plutajući objekt ime je zanimljivog projekta talijanskog dizajnera Pierpaola Lazzarinija.

Posljednjih tri godine dizajner je intenzivno radio kako bi osmislio koncept doma u obliku NLO letjelica koji bi plutali svjetskim morima. Sada tvrdi da je spreman izgraditi prototip, te uskoro pokreće crowfunding kampanju za financiranje ovog nevjerojatnog projekta.

Podvodni vodopad, Mauricijus - 2 Putovanja “Podvodni vodopad”: Čudo prirode koje je vidljivo samo iz ptičje perspektive

UFO domovi trebali bi imati električan motor Torqueedo Deep Blue 1800 koji će im omogućavati nesmetano kretanje po vodenim površinama, a uz pomoć četiri kabela trebali bi se moći usidriti na željenom mjestu. Sva energija bi se trebala dobivati uz pomoć solarnih akumulatora.

Objekt bi trebao imati promjer od 12.5 metara, a uključivat će dva prostora za život – iznad te ispod razine mora. Ispod razine mora trebala bi biti ostakljena spavaća soba s pripadajućom kupaonicom koja bi osiguravala uživanje u podvodnim ljepotama.

Na “gornjem” katu trebala bi se naći kuhinja s višenamjenskim vanjskim prostorom koja se može transformirati u sve od terase za sunčanje do prostora za objedovanje.

Kako bi trebao izgledati prvi UFO plutajući dom, provjerite u našoj fotoglariji.

Pogledajte i:

Otvorio se prvi europski restoran ispod mora Podvodni restoran Under, Norveška - 3 Podvodni restoran Under, Norveška - 2 Podvodni restoran Under, Norveška - 4 +1 Podvodni restoran Under, Norveška - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju