Kad ga ugledate izdaleka, zakleli bi se da se netko potrudio slagati Lego kocke tko zna koliko visoko, a bome i kad mu se približite, treba vam neko vrijeme da shvatite kako zbilja nije napravljen od popularnih Legića. Riječ je o jednom, sasvim posebnom – nizozemskom hotelu.

Eh, kad ćete konačno moći u hotele, a nadamo se da će to biti uskoro, ako vas put nanese do Amsterdama, razmislite da ne odsjednete baš u tom gradu. Smještaj je obično skuplji, zna biti i previše buke, a nedaleko od glavnog nizozemskog grada smjestio se ovaj famozni hotel – nalik na dječju kreaciju, ali kad ga pogledate bolje i uđete u njega, velike su šanse kako ćete se zaljubiti u njega. Da, ovaj hotel može biti ljubav i na drugi pogled.

Intel Hotels Amsterdam Zaandam smjestio se u središtu Zaandama, grada koji s okolicom broji oko 75 tisuća stanovnika, ali i koji se može pohvaliti s još nekim neobičnim građevinama, poput recimo – gradske vijećnice. Spomenuti hotel je odmah u blizini željezničke postaje, odakle vas vlakovi za desetak minuta odvedu u Amsterdam, te je to dovoljno dobar razlog da ne odsjedate nužno u njemu.

Može se pohvaliti s četiri zvjezdice, a svi željni opuštanja moći će skoknuti do wellness centra ili otići održavati formu u fitness centru. Naravno, tu su i bogati švedski stol za doručak (ne znamo kakva će biti budućnost ovakve forme nakon korone), a u hotelskom restoranu se može pojesti i sasvim solidna večera te se opustiti uz koktel na osunčanoj terasi.

Vratimo se još malo arhitekturi, koja je i glavni okidač za pisanje o ovom hotelu. Pročelje, koje nas podsjeća na Lego kocke, sačinjeno je od sedamdesetak povezanih tipičnih kuća ovog kraja. Također, do povijesnog nasljeđa drži se i u sobama, pa tako na zidovima vise povijesne fotografije iz svakodnevnog života Nizozemske.

I za kraj, ono o čemu svi najmanje volimo pričati – cijena. S obzirom na „ludi“ izgled i kvalitetu koju nudi, boravak u ovom hotelu nam se i ne čini prestrašno skup, jer se u njemu soba za dvoje može naći za šestotinjak kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju