Smještena na rubu grada, oko pola sata od centra, šuma bambusa Arashiyama - ili Sagano, kako se još naziva, jedno je od mjesta koja turisti obvezno posjećuju u Kyotu. Vjerojatno najpoznatija šuma u Japanu omiljena je meta objektiva, ali i Photoshopa ili Lightrooma.

Internet je preplavljen nestvarno nabrijanim fotografijama bajkovite šume u zelenim i zlatnim nijansama, ali nažalost to nije iskustvo kakvo ćete doživjeti u Arashiyami, osim ako nemate jako razvijenu maštu. Prizori na fotografijama koji vraćaju u doba samuraja i gejši te odišu mirom i tišinom u stvarnosti su dosta drukčiji.

Prije pandemije šumom je mjesečno znalo prošetati gotovo pet milijuna ljudi. Oni koji žele dobiti fotografije kao iz slikovnice moraju se itekako namučiti jer osim jačeg intenziteta boja treba obrisati ili izbjeći i poveći broj ljudi.

Destinacije Putovanja Reklama vs. realnost: Trikovi kojima agencije varaju putnike

Bez obzira na to što je šuma prekrasna, zbog prevelikih očekivanja turisti se nerijetko razočaraju nakon što se suoče s realnošću, zbog čega joj ne daju odlične ocjene. No nađete li se u Kyotu, Arashiyama nije gubitak vremena. Osobit je doživljaj promatrati veličanstvena stabla i osluškivati zvukove vjetra ili kapljica kiše. Ulaz se ne naplaćuje, a najbolje vrijeme za posjet su jutra ili večeri tijekom vikenda.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju