Hrvatska je turistička zemlja i znanje stranih jezika naših stanovnika začuđuje i neke veće i razvijenije zemlje. Statistika koju su napravile škole stranih jezika u Hrvatskoj pokazuje da čak 78 posto Hrvata uz materinji govori još jedan jezik. Naravno, engleski je prvi po zastupljenosti i govori ga čak 60 posto ljudi u Hrvatskoj.

Silvije je zato pokušao na Adventu progovoriti njemački kako bi provjerio hoće li ga naši ugostitelji razumjeti. Očekivanja su bila svakakva, a ono što se na kraju dogodilo zbunilo je sve prisutne, ali ne i Silvijevog sugovornika.

Iako je mislio da ga neće razumjeti i da će, na svom kako kaže zahrđalom njemačkom naručiti hranu, a dobiti piće, njegov sugovornik pričao je njemački vrlo tečno i upoznao našeg ''turista'' s cijelom ponudom svoje kućice. 

Ono što je bilo nenadano u cijeloj priči otkrijte u videu, koji dokazuje da su statistike istinite - odmah iza engleskog Hrvati najbolje pričaju njemački i talijanski

Ovaj izazov koji je zabilježen objektivom pametnog telefona Samsung Galaxy S10+ prošao je poprilično lako i pokazao nam kako su naši ugostitelji, ili barem jedan, spremni za turiste iz cijelog svijeta.

Kako će se veseli dvojac snaći u ostalim izazovima koji ih očekuju do Božića, tek ćemo vidjeti. Sretnete li Nanu i Silvija na Adventu u njihovu izvršavanju, slobodno im se pridružite ili im pružite podršku. Inače, neke izazove odrađivat će Nana, neke Silvije, a neke oboje jer je u duetu najzabavnije, i tako će nam usput pokazati raznolikost najboljeg božićnog sajma u Europi.

Ako se ovog prosinca želite dobro nasmijati, pratite naš Advenski izazov u kojem svaki dan otvaramo novu kućicu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju