Pitali ste se kako je peći fritule na jednoj od adventskih kućica? Nana Nadarević može vam na to pitanje odgovoriti iz prve ruke. Na jednoj adventskoj kućici dopustili su joj da se nakratko okuša u pečenju te blagdanske poslastice. Kako su ispale njezine prve fritule pogledajte u videu. 

I ovaj je izazov zabilježen objektivom pametnog telefona Samsung Galaxy S10+. Silvije se poigrao dvostrukim optičkim zoomom kako bi vidjeli što se zapravo u fritezi događa s Naninim okruglicama. U ovoj vještini, kaže nam majstorica fritula Ela iz Fritula Housa, treba biti brz i spretan.

Žlicama treba smjesu oblikovati u pravilne male okruglice koje se miješanjem kuhačom ravnomjerno moraju pržiti do zlatne boje. Svaka je sekunda bitna, a ključno je i energično treskanje košarice nakon što se ispeku kako bi se s fritula iscijedilo što više ulja i kako bi postale mat. Uz fini recept za smjesu, koji je dobro čuvana tajna, to su ključni koraci za pripremu slasnih fritula.  

Ovaj izazov nikako nije bio lak, a kako će se veseli dvojac snaći u ostalim izazovima koji ih očekuju do Božića, tek ćemo vidjeti. Sretnete li Nanu i Silvija na Adventu u njihovu izvršavanju, slobodno im se pridružite ili im pružite podršku. Inače, neke izazove odrađivat će Nana, neke Silvije, a neke oboje jer je u duetu najzabavnije, i tako će nam usput pokazati raznolikost najboljeg božićnog sajma u Europi.

Ako se ovog prosinca želite dobro nasmijati, pratite naš Advenski izazov u kojem svaki dan otvaramo novu kućicu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju