Tko zna koliko ih zapravo danas ima i koliko ih se još pojavilo u izlozima ili na adventskim kućicama od kad je Jutarnji list prebrojao sve orašare u centru grada, ali znamo da računica od 2205 orašara na zagrebačkom Adventu više ne stoji. Nana je prihvatila izazov i zezanciju te pomrsila njihovu računicu postavivši jednog malog orašara na mjesto gdje sigurno nitko neće gledati. 

Popularni vojnici ovog su Adventa u potpunosti preplavili grad. Europski trg, na kojemu ste sigurno zamijetili bačve pretvorene u stolove mladogumjetnika Marka Dajaka, broji ih najviše, dok ih je najmanje oko Cvjetnog trga. Europski trg krasi i osam velikih skulptura akademskog kipara Ive Gašparića, scenografa u HNK.

Devetnaest giganstkih orašara postavljenih na raznim lokacijama u Zagrebu, od Vile Prekrižje do Maksimira, izradio je umjetnik Petar Banda. Ovih divova čak je osam na Tomislavcu, a kod jednog ispred Maksimira i Nana je krenula u svoju spačku, odnosno izazov. 

Sve su i ovaj put snimili pametnim telefonom Samsung Galaxy S10+ koji ih vjerno prati u svim izazovima, pa i onih još nekoliko koji ih očekuju. 

Ako se ovog prosinca želite dobro nasmijati, pratite naš Adventski izazov gdje svaki dan otvaramo novu kućicu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju