Tko zna koliko ih zapravo danas ima i koliko ih se još pojavilo u izlozima ili na adventskim kućicama od kad je Jutarnji list prebrojao sve orašare u centru grada, ali znamo da računica od 2205 orašara na zagrebačkom Adventu više ne stoji. Nana je prihvatila izazov i zezanciju te pomrsila njihovu računicu postavivši jednog malog orašara na mjesto gdje sigurno nitko neće gledati. 

Popularni vojnici ovog su Adventa u potpunosti preplavili grad. Europski trg, na kojemu ste sigurno zamijetili bačve pretvorene u stolove mladogumjetnika Marka Dajaka, broji ih najviše, dok ih je najmanje oko Cvjetnog trga. Europski trg krasi i osam velikih skulptura akademskog kipara Ive Gašparića, scenografa u HNK.

Nana pomrsila računicu orašara na Adventu Nana pomrsila računicu orašara na Adventu (Foto: Nova Studio)

Devetnaest giganstkih orašara postavljenih na raznim lokacijama u Zagrebu, od Vile Prekrižje do Maksimira, izradio je umjetnik Petar Banda. Ovih divova čak je osam na Tomislavcu, a kod jednog ispred Maksimira i Nana je krenula u svoju spačku, odnosno izazov. 

Sve su i ovaj put snimili pametnim telefonom Samsung Galaxy S10+ koji ih vjerno prati u svim izazovima, pa i onih još nekoliko koji ih očekuju. 

Ako se ovog prosinca želite dobro nasmijati, pratite naš Adventski izazov gdje svaki dan otvaramo novu kućicu.