U restoranu Pauza, u Preradovićevoj 34, ovaj će se četvrtak održati prva epizoda novog mini-eno-gastro druženja ABECEDA FINIH ZALOGAJA, powered by WOW, u kojemu će se spajati vina s jelima koja si pašu po – abecedi. Kreće se od slova Ž!

Glavni su protagonisti - žlahtina, kao autohtona hrvatska sorta, i žganci kao jednostavno, ali nutritivno jelo naših starih. Prezentaciju vode Wowica Marija Vukelić & vinar Ivica Dobrinčić.

Menu:
Žganac s okusom žalfije & Žlahtina Šipun 2013
Žganac u (bijelom) brudetu od žlahtine & Žlahtina Šipun 2013
Nije više Ž - ražnjić od janjetine u umaku od borovnica i sansigota & Sansigot Šipun 2011
Vrbnički presnac & Sansigot Šipun 2011


Cijena: 160,00 kn
Rezervacije: restoran Pauza, na telefon 01 4854 - 598
Vinariju Šipun možete pratiti i na njihovoj stranici na Facebooku.


CRTA Wine & Coctails smješteni u Teslinoj 12, nisu dvojili ni sekunde oko njihove današnje prezentacije Zaloščan Vina De Adami, te se iskreno nadaju da ćete večeras od 18 sati prepoznati i podržati ovu pravu poslasticu za sve ljubitelje vina. Dakle, očekuje vas zimska vertikala merlota uz pokoju drugu vinsku poslasticu i odlične tapase!

Zelen 2012
Cabernet Sauvignon 2009
Merlot 2008
Merlot 2003
Merlot arhiva


I naravno za kraj - ekskluziva: svi ljubitelji Merlota cijelu zimu u Crti moći će uživati u Merlotu 08 i Merlotu 03 na čaše, a za one koji vole bijela vina, sorta Zelen oduševit će ih svoju svježinom, voćnošću i elegantnošću.

WINE & VINIL NIGHTS
rezervacija na broj tel. +385 91 4455302
e-mail: crta@urbana-galerija.eu
Participacija: 50,00 kn


Zaloščan Vina De Adami mala je obiteljska vinarija, u pitoresknom zaseoku Zalošče, u srcu Vipavske doline, koju vode otac i sin. Obiteljsku tradiciju pokrenuo je Venceslav Slejko sa nepunih 13 godina gdje je sa vremenom sav svoj trud i znanje usmjerio na proizvodnju vina, posebice cijenjene sorte Merlot. Briga, ljubav prema tlu i vinovoj lozi kao i poštovanje prema vinu i tradiciji su također važan čimbenik uspjeha četvrog naraštaja obitelji Slejko, koji daje njihovim vinima dušu i zaokružuje prepoznatljiv karakter.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju