Samo jedna šetnja gradom i pogled na fotke na Instagramu s hashtagom #zagreb bit će dovoljni da dođemo do jednog zaključka – ovo je 10 najfotkanijih lokacija u Zagrebu. Zbog praktičnosti na dužim putovanjima većina turista svoje doživljaje na putovanjima fotografira upravo mobitelima, pa smo mi u svoje istraživanje najfotkanijih lokacija krenuli sa Samsungom Galaxy S9. U našem videu, u kojem smo izdvojili nama top 5 lokacija, i galeriji fotki pogledajte što smo snimili.

1. Tomislavac

Tomislavov trg ili od milja Tomislavac, prvo je što turisti vide ako su Zagreb doputovali vlakom. U proljeće mu nema premca, a osim što je njegov park s fontanom omiljeno mjesto za odmor mnogima, odličan je fotopunkt za sve one koji su baš krenuli razgledavanje grada. Tamo je i najfotkanija magnolija u gradu, koja svake godine preplavi društvene mreže.

2. Zrinjevac

Nekima najljepši, a u svakom slučaju i najpoznatiji park u Zagrebu. Livade sa svake strane središnje šetnice omiljeno su mjesto za izležavanje turista, a paviljon u središtu parka njegov je zaštitni znak i mjesto za fotkanje mnogih mladenaca. Zrinjevačke fontane također su odlična pozadina za mnoge selfije, a mi smo na njima isprobali super slow-mo opciju na Samsungu Galaxy S9 i zabavljali se usporenim tokom vode i vožnjom tramvaja u pozadini. U videu pogledajte kako je snimka uspjela.

Tomislavac Tomislavac

3. Trg bana Jelačića

Glavni trg u svakome gradu glavna je meta fotoobjektiva, a tako je i u Zagrebu. Velika čistina na kojoj se uvijek nešto događa pravo je mjesto za fotku grupe koja putuje skupa ili se, eto, baš upoznala na licu mjesta.

4. Katedrala

Mnogi je turisti gledaju s Platoa Grič, a onda se žele uvjeriti u njezinu veličinu izbliza. Nakićena katedrala s dva našiljena tornja lijepa je izdaleka, a još ljepša izbliza, ali i iznutra. Ispred nje smo susreli najviše fotografa koji pokušavaju fotkati sebe ili druge s Katedralom u pozadini koja bi se trebala vidjeti od dna do vrha. Teško, ali ne i neizvedivo.

Najfotkanije lokacije u Zagrebu - snimljeno mobitelom Samsung Galaxy S9 - 20 Najfotkanije lokacije u Zagrebu - snimljeno mobitelom Samsung Galaxy S9 - 20

5. Tomićeva – Uspinjača – Vidikovac

Kratka mala ulica prije uspinjače, prizor kada se dvije uspinjače mimoilaze i konačno pogled s vrha na Donji grad motivi su koji zapnu za oko svakom turistu. Cijena karte za uspinjaču iznosi četiri kune, a doživljaj je neprocjenjiv. I nas je ponukao ga zabilježimo iako smo onuda prošli tisuću puta. Vožnja vraća u djetinjstvo, a pogled s panorame podsjeća u kojem lijepom gradu živimo. Proslavili smo te spoznaje jednim selfijem.

6. Markov trg

Trg poznat po prosvjedima, ali i prekrasnoj maloj crkvi sa šarenim krovom – crkvi Sv. Marka. Jedna od najstarijih građevina u Zagrebu simbol je ovog grada i jedan od najslikanijih objekata turista, kao i mladenaca.

7. Plato Gradec

Na njemu se održavaju mnogi koncerti i festivali, s njega puca prekrasan pogled na Katedralu, ali tu se i ''zaključavaju'' veze. U mnogim svjetskim metropolama ograde mostova mjesta su na kojima mladi parovi ostavljaju lokote svoje ljubavi, a u Zagrebu je to mjesto ograda platoa Gradec.

Najfotkanije lokacije u Zagrebu - snimljeno mobitelom Samsung Galaxy S9 - 23 Najfotkanije lokacije u Zagrebu - snimljeno mobitelom Samsung Galaxy S9 - 23

8. Radićeva

Mala živopisna ulica u koju se može doći s Gornjeg grada ili Trga, neće se zaobići niti u jednom razgledavanju. U posljednjih nekoliko godina svakako je živnula, a sa svojim slatkim barovima, street food lokalima i originalnim suvenirnicama postala je, uz Tkalčićevu, žila kucavica Donjeg grada. Ova lokacija zaslužila je jedan hyperlapse koji smo napravili Samsungom Galaxy S9 koji možete vidjeti u našem videu.

9. HNK

Turistima je atraktivna građevina i ona Hrvatskog narodnog kazališta. Okružena prekrasnim cvijećem, čini savršen set za fotkanje ili široki selfi.

Najfotkanije lokacije u Zagrebu - snimljeno mobitelom Samsung Galaxy S9 - 21 Najfotkanije lokacije u Zagrebu - snimljeno mobitelom Samsung Galaxy S9 - 21

10. Arena

Iako će se nekima činiti čudno, na ovom popisu našla se koncertna i sportska dvorana Arena. Zašto? Zato što je ona jedina znamenitost koju mnogi turisti koji su ovdje došli samo na koncert ili neko sportsko događanje ponekad stignu vidjeti. Njezin neobični izgled odličan je prizor i za artsy fotografije.

A gdje se vi fotkate?

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju