Vožnja starim autom, koji nema čak ni servovolan, a kamoli klima-uređaj ne zvuči baš kao idealan način za upoznavanje grada. No na ovaj način možete upoznati nekadašnji glavni grad zemlje koja više ne postoji, tako da će neki sigurno uskočiti u „ponos Kragujevca“, popularni Yugo, i istražiti Beograd.

Yugotour funkcionira tako da turisti u vožnji Yugom upoznavaju povijest nekadašnje Jugoslavije, pa nije čudo da se ova tura često naziva i nostalgičnom. Ova ponuda nije nova i postoji već tri godine, a s vremenom se značajno i razvila.

Naime, dok su prve godine u agenciji imali tek jedan automobil i isto toliko tematskih tura, danas vam je na raspolaganju 6 automobila i 4 razne ture. Dakle, očito je – stvar funkcionira, a u planu je da ubuduće za vrijeme vožnje automobilom slušate popularnu glazbu s ovih prostora, kao i da isprobate klasična pića i slastice.

Yugo Yugo (Foto: Getty Images)

„Yugo je poput vremenskog stroja. Nema klimu, nije najudobniji automobil, ali ovo iskustvo pokazat će vam kako je bilo biti vlasnikom tog automobila“, rekla je Nina Ivanović, jedna od začetnica ove ideje.

Manje-više svi vodiči su iz Beograda, a zanimljivo je kako se neki za vrijeme bivše države nisu ni rodili, no čuli su mnoge priče od obitelji i prijatelja. Nina, koja je rođena nekoliko godina prije raspada zemlje, smatra kako je najveća prednost te ture da turisti mogu vidjeti dijelove grada koje ne obilaze klasičnim pješačkim turama, pa se tako na primjer uvijek obilazi i Novi Beograd, koji je pravo „betonsko čudo“.

U svakom slučaju, osjećate li i vi neku dozu nostalgije ili vas jednostavno zanima kako je to obilaziti grad Yugom, prilikom posjeta Beogradu isprobajte ovu turu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju