Bolja od kupovne, topla čokolada poznatog chefa Jamieja Olivera zimski je užitak idealan kad poželite nešto slatko i toplo. Domaću mješavinu praha od kakaa, šećera, naribane čokolade i cimeta možete pripremiti unaprijed kako bi bila pri ruci kad poželite pripremiti toplu poslasticu. Želite li naglasiti čokoladni okus, dodati možete i prstohvat soli.

Gustoću prilagodite vlastitom ukusu. Jamie predlaže na količinu od litre mlijeka 6 do 10 žlica pripremljenog praha (ovisno o tome volite li više strukturu kakaa ili guste tople čokolade koja podsjeća na puding). Volite li kombinacije s alkoholom, isprobati možete i napitke samo za odrasle! 7 vrućih čokolada koje će vas totalno zagrijati

U jednom od recepata Jamie koristi i sljezove kolačiće. Na svaku šalicu dodaje po jedan u zagrijanu čokoladu, a onda ih snažno protrese. To možete napraviti u šejkeru za koktele, staklenkama s poklopcem ili izmiksati štapnim mikserom. 

Sastojci za vruću čokoladu:

9 dl mlijeka
2 žlice jestivog škroba
3 žlice šećera u prahu
4 žlica kakao praha
žličica cimeta
100 g tamne čokolade (70 posto kakaa)

Priprema: 

1. Ulijte mlijeko u veliku posudu pa zagrijte dok gotovo ne zakuha.
2. U međuvremenu naribajte čokoladu i pomiješajte je s ostalim sastojcima (osim mlijeka) pa promiješajte. Na 9 dl mlijeka trebat će vam 8 žlica pripremljenog praha.
3. U zdjelici pomiješajte malo mlijeka i prah pa izmiješajte kako se ne bi napravile grudice.
4. Ulijte smjesu u toplo mlijeko pa kuhajte i pritom miješajte dok ne zavrije. Nastavite s time dok se malo ne zgusne.

Lažna sarma: Kako napraviti omiljeni svitak kad u kući nema mljevenog mesa? Sarma od krumpira - 7 Sarma od krumpira - 6 Sarma od krumpira - 1 +2 Sarma od krumpira - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju