San Alfonso del Mar, Čile

Recimo odmah kako je ovo najveći bazen na svijetu. Dvadeset puta je veći od klasičnog olimpijskog bazena, a napunjen je sa 66 milijuna litara morske vode. S obzirom na lokaciju, ovaj bazen pozdravlja brodove koji dolaze u Čile, i svakako je destinacija koju bi valjalo posjetiti.

Viseći vrtovi, Bali
Prestižno indonezijsko ljetovalište ima svoje mnogobrojne adute, a jedan od njih je i kompleks bazena okružen zelenilom. Naravno, zadivljujući spa prate i zadivljujuće cijene, pa ćete za bocu vina izdvojiti i nekoliko stotina eura.


Stakleni bazen, Kina
Vlasnici Holiday Inn hotela u Pekingu gostima su željeli pružiti nezaboravno iskustvo, tako da je na 24. katu hotela nastao nevjerojatan kompleks bazena, kojima je dno prozirno pa imate osjećaj kako plivate po nebu. Za manje hrabre, hotel pruža i obične bazene, ali tko je lud propustiti priliku plivanja na nebu?

Aquaria Grande, Mumbai
Ovo čudesno mjesto nalazi se u Indiji, a radi se o građevini na 37 katova koja ima 200 apartmana. Posebna je po tome što apartmani na balkonima imaju svoj privatni bazen, tako da je ovo korak dalje što se luksuza tiče. Naravno, uz ove bazene apartmani nude i jacuzzije i ostale stvari rijetko dostupne smrtnicima.

Plava laguna, Island
U blizini Reykjavika nalazi se spa kojeg jednostavno morate posjetiti. Temperatura vode iznosi oko 38 stupnjeva, a mijenja se svakih 40 sati. Bazen sadrži mnogo minerala i termalne vode i pruža preporod za cijeli organizam. Najveća „fora“ je što voda dolazi od izvora dubokih i 2000 metara, tako da nešto slično ovom nigdje ne možete naći.


Marina Bay, Singapur

Marina Bay Sands spada među najekskluzivnije i najskuplje hotele na svijetu. Ono što je možda i najbolje jest pogled na panoramu Singapura, i to ni manje ni više nego iz bazena, smještenog na 55. katu hotela. Bazen je jedan od najnevjerojatnijih na svijetu, a za one kojima nije dovoljan takav vid opuštanja i zabave, u hotelu će naći skupe butike, muzeje i kockarnice…
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju