Svjedoci smo kako se iz dana u dan pojavljuju sve čudesniji izumi i kako mnoge stvari teže personalizaciji. Jedna takva nedavno je predstavljena i u svijetu gastronomije, a riječ je o vinskoj čaši koja savršeno pristaje uz vaše lice!

Svaki pravi zaljubljenik u vino zna koliko je bitan miris kada je riječ o uživanju u čaši dobrog napitka od grožđa. Neka istraživanja pokazala su kako je upravo za miris vina vrlo važan i oblik čaše i da ćete zapravo tek s odgovarajućim oblikom uživati u bouquetu.

No, što kad bi čaša bila oblikovana točno prema vašem licu i na taj način vam jamčila puni okus i miris vina? Upravo takve čaše trebale bi se uskoro pojaviti na tržištu.

Pod nazivom "staklena maska za vino" prodavat će se čaša koja će se izraditi prema obliku vašeg lica. Riječ "maska" nije slučajna, jer čaša zbilja podsjeća na masku za kisik. Jednostavno, tvorci su zaključili da je takav dizajn najbolji, uzevši u obzir učinkovitost maski za disanje kakve se koriste u bolnicama.

Prisloniti ovakvu čašu (ili masku ako vam je draže) na lice i uživati u okusima vina čini se vrlo zanimljivom idejom. Međutim, koliko je uopće realno da ovaj izum uđe u širu upotrebu, tj. je li baš toliko potreban? I je li toliko bolji od standardne vinske čaše? Čak i izumitelj "čašomaske" James Piatt svoj izum opisuje kao funkcionalni novitet, ali ne tvrdi da je baš toliko bolji od obične vinske čaše, pa vi bez brige možete u vinskim okusima uživati kao i do sad.

Hoće li ovaj izum steći popularnost i ući u širu primjenu, saznat ćemo u bližoj budućnosti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju