Da Vinkovčanima ovo ljeto ne bude dosadno, ali i da lakše podnesu najavljene vrućine, pobrinuli su se Grad Vinkovci, tvrtka Promo Cibala, Turistička zajednica i Gradsko kazalište "Joza Ivakić". Tako će svakog petka, subote i nedjelje sve stanovnike i njihove goste očekivati bogata zabava.

Program Vinkovačkog ljeta započeo je ove subote, 1. srpnja, a traje do 27. kolovoza. Većina programa održava se na Trgu bana Šokčevića, gdje je kod Svetog Trojstva postavljena pozornica, a tu su i kućice s ponudom vinkovačkih ugostitelja.

Na pozornici će petkom svirati tamburaši, subotom urbani i rock glazbenici te DJ-i, nastupat će i stand-up komičari te glumci Gradskog kazališta. Nedjeljna predvečerja rezervirana su za djecu i njihove kreativne radionice.

- Ni Lisabon, ni Atena: Vinkovci su najstariji grad u Europi

No, Vinkovačko ljeto nije rezervirano samo za glazbenike, glumce i komičare. Idućeg vikenda, 14. i 15. srpnja, održavaju se 12. Moto susreti u organizaciji Moto kluba Vinkovci te u povodu Dana grada. Osim u prostorijama Moto kluba, susreti se odvijaju na izletištu Sopot. Subota 15. srpnja donosi Stunt show, akrobatske vožnje motocikala i prezentaciju drugih motociklističkih vještina.

Ta ista subota pružit će i druge zanimljive događaje, pa će ispred zgrade Muzeja od 9 do 13 sati biti predstavljanje airsofta.

Gradski muzej osigurao je besplatno gledanje postava svakog radnog dana od 8:30 do 15 sati od 21. srpnja do 31. kolovoza.

Turistička zajednica pripremila je poseban program, a sve stanovnike i turiste u Vinkovcima poziva da se uključe u Živuću povijest, program koji uključuje kostimirane vojnike, građane, likove iz književnosti.

Kazalište Nova scena izvodi i living history program "Stari Vinkovci bana Šokčevića", a 16. srpnja je novi program ovaj put u izvođenju kazališta Mika Živković iz Retkovaca.

U Lapidariju Gradskog muzeja održat će se 11. Festival dokumentarnog rock filma DORF, ali i 5. Antičke filmske večeri na kojima će se održati projekcije filmova s temom iz antike, kvizovi, radionice i predavanja.

Više informacija o cijelom programu Vinkovačkog ljeta potražite na službenim stranicama manifestacije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju