Nakon brojnih izletišta u prirodi i urbanih odredišta, vrijeme je da predstavimo i neka tradicionalna događanja uz pomoć kojih se bolje upoznajemo s hrvatskim običajima i folklorom.

Od 8. do 17. rujna održava se 52. izdanje Vinkovačkih jeseni koje će ove godine okupiti više od 10 tisuća sudionika, a održat će se više od 60 različitih priredbi. Osim za Vinkovčane, ova manifestacija je prava atrakcija i za turiste, a organizatori očekuju da će ove godine njih biti između 120 i 150 tisuća.

Više od 200 izvođača stupit će na pozornicu samo tijekom prve večeri, svečanog otvorenja. Mimohod folklornih skupina održava se tijekom vikenda, u kojem sudjeluje 80 kulturno-umjetničkih društava te 30 svečano ukrašenih konjskih zaprega i jahača, koja je posebna atrakcija za posjetitelje. 
 

Uz kulturni dio programa tu je prigodni gastro i eno program, pa će se u sklopu Vinskog grada predstaviti najbolji domaći i strani vinari, a njihovo djelovanje posjetitelji će moći ublažiti slavonskim kulenom, pa i zaliti domaćom rakijom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju