Nakon što je prošlog ljeta prvi put posjetila Hrvatsku, jedinstvena i svjetski poznata gastronomska atrakcija, „nebeski restoran“ Dinner in the Sky, vraća se u Zagreb i Split. U Zagrebu će sladokusci željni novog i drukčijeg pristupa uživanju u vrhunskom „iću i piću“ – izvorno nastalog u Belgiji, moći doživjeti od 21. do 31. svibnja ispred hotela Westin. Splićani i njihovi gosti će, pak, moći uživati na Rivi u srcu turističke sezone, od 9. srpnja do 23. kolovoza.


Za 22 gostiju u sigurnim rukama tima stručnjaka koji će njihov stol kranom podići na visinu od 50 metara (Zagreb) odnosno 65 metara (Split), u restoranu Dinner in the Sky će se brinuti iskusna posluga i najbolji chefovi iz Hrvatske i inozemstva. Tako će u Dinner in the Skyu u Zagrebu 21. i 22. svibnja domaćin biti poznati finski chef Sasu Laukkonen, čija je kuhinja usredotočena na organski i divlji uzgoj te prirodne i fairtrade sastojke. Laukkonen je 2010. u Helsinkiju otvorio restoran Chef & Sommelier, koji je 2014. nagrađen i Michelinovom zvjezdicom. Ponajprije je samouki kuhar, a kreacije su mu ambiciozne, čista okusa, domaće i originalne, s težnjom prema finesse-diningu.


Od 23. do 31. svibnja će za goste „nebeskog restorana“ kuhati Tomislav Hruban, izvršni šef kuhinje hotela Westin Zagreb. Zahvaljujući svojoj stručnosti, talentu za detalje, ali i direktnom i jednostavnom odnosu prema domaćoj i međunarodnoj kuhinji, dobio je nadimak ”Jamie Oliver Balkana”. Tomislav je 2008. osvojio Hrvatski kulinarski kup, a 2009. titulu „Zlatni kuhar Balkana“, što su samo neka od njegovih brojnih priznanja.

Ovogodišnji zlatni pokrovitelj ekskluzivnog događanja Dinner in the Sky je The Macallan - luksuzni single malt viski, poznat kao brand koji je prodao najskuplju bocu alkoholnog pića na svijetu, novo piće James Bonda, ali prije svega simbol kvalitete i baštine škotskog viskija. The Macallan, jedna od najboljih svjetskih destilerija single malt viskija, osnovana je 1824. na sjeveroistoku Škotske.


„Ponosni smo na pokroviteljstvo ovog izvanserijskog događanja. Ono nam omogućava da gostima Dinner in the Skya na najneposredniji način približimo užitak koji pruža spoj vrhunskog The Macallan viskija s ukusnim i maštovitim gastronomskim kreacijama svjetskih i hrvatskih majstora kuhinje“, naglasio je Zdravko Brkić, The Macallan ambasador za regiju.

Zdravko Brkić je naglasio i kako je ponosan što su uspjeli donijeti djelić škotskog kišnog vremena u Zagreb, tako da smo uz puno smijeha razbijali tremu tijekom penjanja. Ovoga puta uredniku punkufera nije ispala vilica kao posljednji na hipodromu (niti jedan konj nije stradao), i užitak je bio veći jer smo guštali u sjajnom viskiju i okidanju stotina selfieja. Ako volite provod na visokoj nozi i uživate u panorami - obavezno posjetite Dinner in the Sky u sjajnoj organizaciji hotela Westin. I čvrsto držite mobitele!

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju