Rekord je oboren! 32 slijeda u jednoj večeri, izazov je koji je pred sebe i svoj tim stavio chef Goran Kočiš te tako oduševio birane goste na gastronomskom druženju održanom u subotu 19. prosinca u Bistrou Apetit. U predblagdanskom raspoloženju, sljedovi su se počeli nizati već u kasno poslijepodne i nastavili u idući dan, nakon više od sedam sati užitka na tanjuru.

Goveđi jezik, teleći mozak, hobotnica, divlja svinja, gusja jetra, grdobina, puž, prepelica, bakalar, goveđi rep, janjeći file, romb, pačja prsa, jelen lopatar samo su neke od namirnica koje su se našle u maštovitim kombinacijama i bile doživljaj za sva čula.



Osnovno pravilo kojim se vodio chef Goran Kočiš bilo je da se namirnice ne ponavljaju. 'Htio sam našim stalnim gostima poslužiti raznolike namirnice koje nisu česte na menijima zagrebačkih restorana, možda ponekad i nepravedno zapostavljene, ali ipak dovoljno atraktivne i ukusne da im priuštim večer za pamćenje.' - kazao je chef Kočiš, a zadovoljni gosti zasigurno bi se složili s njegovom tvrdnjom. Osim sjedinjavanja slanog, Goran nije propustio pokazati ni svoju ljubav prema slastičarstvu, zaključivši večer sa čak pet slatkih sljedova.

Kako bi svaki slijed imao svog dostojnog vinskog partnera, pobrinuo se rezidentni sommelier Ivan Jug čiju je stručnost potvrdilo i nedavno održano Prvenstvo sommeliera Hrvatske na kojem je osvojio visoko treće mjesto.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju