Varadero krasi prekrasna plaža s bijelim pijeskom dugačka čak 28 kilometara, tako da vam neće smetati gužva. Ogroman broj restorana, luksuznih hotela, disko klubova i barova garantiraju zabavu za svakog.

Što se prirodnih ljepota tiče, na ovom poluotoku nalaze se mnoge pećine, stijene i lagune. U obližnjim gradovima Matanzas i Cardenas možete uživati u razgledavanju mnogih povijesnih i ekoloških znamenitosti. Isplati se posjetiti i nestvarno lijepi park Rio Canimar u kojem se možete odučiti na vožnju brodom, jahanje i druge aktivnosti, ili jednostavno leći na travu i odspavati.


Kubanski raj privlači i ronioce, ribolovce i druge zaljubljenike u more. Postoji više od trideset ronilačkih lokacija, a more je toliko čisto i prozirno da se navodno može vidjeti do 30 – 40 metara u dubinu! Jastozi, koralji, podvodne stijene, ribe, kornjače, stari brodovi - samo su dio onog što možete vidjeti roneći. Divna je stvar da temperatura nikad ne pada ispod 24 stupnja, čak ni zimi.

Oko 15 tisuća soba, kategoriziranih od dvije do pet zvjezdica, svake godine primaju turiste, koji sve češće i češće posjećuju ovaj karipski dragulj. Jedan od simbola je hotel Varadero International, izgrađen još davne 1950. godine.

Sve u svemu, ako imate dovoljno novaca i vremena, svakako posjetite Varadero. Jedno je sigurno, nećete pogriješiti.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju