U trendu Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Turisti - 3 Imaju li pravo? "Gori su od Francuza": Razlog zbog kojeg se turisti najviše žale na Hrvate Luksuzno imanje u Sheffieldu, Massachusetts, SAD - 3 Uklopljen u okoliš Kuća je zakon, ali pogledajte bazen! Izgleda prirodno, no...

Vrhunski i vodeći kuhari diljem svijeta održali su sastanak na sjeveru Španjolske kako bi se dogovorili oko kampanje koja bi ljude uputila da konzumiraju što više svježe ulovljene sitne morske ribe, a time se smanjio pritisak na mora i oceane.

Male ribe često mogu biti i zdrave, kao primjerice srdele koje su izuzetno bogate proteinima, ali ćete ih rijetko naći na menijima vrhunskih restorana jer se smatraju „sirotinjskom“ ribom.


Najveći problem nastaje kod prerađivanja ribe i stvaranja ribljeg ulja i brašna. Tek oko 40% izlovljene ribe se obradi, a ostatak baca, no kad bi se oko toga pozabavilo ozbiljnije - moglo bi se hraniti nekoliko milijuna ljudi više.

Uglavnom - jedite srdele, a ako se nađete u nekom španjolskom ili svjetskom restoranu, raspitajte se za ovu akciju koja je počela osmog lipnja na Svjetski dan Oceana. Gradele, vrijeme je za vas, dobar tek!