U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Vrhunski i vodeći kuhari diljem svijeta održali su sastanak na sjeveru Španjolske kako bi se dogovorili oko kampanje koja bi ljude uputila da konzumiraju što više svježe ulovljene sitne morske ribe, a time se smanjio pritisak na mora i oceane.

Male ribe često mogu biti i zdrave, kao primjerice srdele koje su izuzetno bogate proteinima, ali ćete ih rijetko naći na menijima vrhunskih restorana jer se smatraju „sirotinjskom“ ribom.


Najveći problem nastaje kod prerađivanja ribe i stvaranja ribljeg ulja i brašna. Tek oko 40% izlovljene ribe se obradi, a ostatak baca, no kad bi se oko toga pozabavilo ozbiljnije - moglo bi se hraniti nekoliko milijuna ljudi više.

Uglavnom - jedite srdele, a ako se nađete u nekom španjolskom ili svjetskom restoranu, raspitajte se za ovu akciju koja je počela osmog lipnja na Svjetski dan Oceana. Gradele, vrijeme je za vas, dobar tek!