Svi koji žele doživjeti Zagreb na dosad neviđen način ili tek prošetati zabavnom stranom dobro poznatih zagrebačkih ulica otkrivajući nešto novo na svakom uglu, odsad priliku za to mogu pronaći u uzbudljivoj gradskoj igri Unlock Zagreb.

Riječ je o potpuno novom i originalnom konceptu igre na otvorenom koja igrificira starogradsku jezgru prema predaji iz 13. stoljeća i pretvara grad u uzbudljivo mjesto prepuno tajni, skrivenih kodova i mozgalica, dok svakodnevni objekti i gradske znamenitosti postaju tragovi koji vode do rješenja zagonetke.

Zanimljiva i napeta avantura Unlock Zagreb započinje na Krvavom mostu, a prati ljubavnu priču koja je dio skrivene povijesti grada. Opremljeni knjigom zagonetki te vlastitim praktičnim i detektivskim sposobnostima igrači kreću putevima hrabrog viteza kako bi otkrili tajnu i "otključali" Zagreb.

Pred igračima je šest izazova, a nakon svakog riješenog zadatka predstoji im novi, još teži. Za igru Unlock Zagreb nije potrebno predznanje, a igra se u timovima od 2 do 5 igrača. To je čini idealnim izborom ako volite obično pretvoriti u neobično, bilo da je riječ o rođendanskom poklonu za prijatelja, obiteljskom izletu ili pak romantičnom izlasku.

Da biste "otključali" Zagreb, nije važno kojim jezikom govorite niti koliko godina imate – u ovoj igri za sve generacije mogu podjednako uživati turisti i domaći avanturisti. Odmaknite se na jedan sat od monitora i aplikacija, poigrajte se u stvarnom prostoru na otvorenom i pomozite da jedna od najstarijih zagrebačkih ljubavnih priča dobije svoj zasluženi happy end.

Igru Unlock Zagreb osmislio je Enigmarium Zagreb, prema registriranom i zaštićenom autorskom konceptu “zaključane knjige” koji je razvio Enigmarium iz Ljubljane, u svijetu prepoznat kao jedan od pionira i najkreativnijih escape room kreatora.

Unlock Zagreb dio je stalne ponude igara zagrebačkog partnera tvrtke Enigmarium, koja u svojoj ponudi ima 25 escape igara te koja je zaslužna za igrifikaciju dvorca Grimani u Svetvinčentu – prvi primjer u Europi upotrebe elemenata igre za dodavanje novog sadržaja kulturnom naslijeđu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju