Sastojci za marinirano pile: 

2 žlice meda
2 žlice maslinovog ulja + za češnjak
1/2 žličice dimljene mljevene paprike
žličica chillija
sol i papar
pile (oko 1800 g)
grančica ružmarina
limun
sok 2 naranče
naranča
glavica češnjaka

> 5 kulinarskih zakona za savršeno pečeni krumpir

Priprema: 

1. Zagrijte pećnicu na 180°C .

2. U posudi pomiješajte med, maslinovo ulje, sok limuna i naranči, sol, papar, chilli i dimljenu papriku pa dobro premažite pile, ali ostavite žlicu marinade za kasnije.

2. U unutrašnjost pileta stavite ružmarin i oguljenu naranču.

3. Glavici češnjaka odrežite vrh, nakapajte je maslinovim uljem pa omotajte folijom ili papirom za pečenje.

4. Stavite pile u posudu za pečenje, a lopticu češnjaka stavite na dno pećnice pa pecite oko 30 minuta.

5. Ponovno premažite pile i pecite dok ne postane hrskavo i sočno, još oko 45 minuta.

6. Pustite pile da odstoji oko deset minuta prije vađenja iz pećnice, a češnjak istisnite iz češnjeva i poslužite uz meso.

Savjet: Pile možete poslužiti s kuhanom rižom ili zapečenim povrćem s krumpirom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju