Na Strossmayerovu trgu već se zahuktala navijačko-gurmanska atmosfera. Posjetite li Foodballerku koja traje do 15. 7., možete guštati u finim zalogajima i nogometnim utakmicama na velikom ekranu. Na čak 20 kućica nude se originalni specijaliteti koji se jedu s nogu, uz navijanje, a samo neka od njih su foodballerski burgeri, originalni deserti, raznolike salate, pašticade, zalogajčići i još mnogo toga.
Jedan od favorita zasigurno je restoran Time, na čijoj se kućici mogu probati svakojake divote – od fritula s jagodama do semifredda na štapiću u bojama dresova reprezentacija iz naše skupine koje potpisuje virtuozni slastičar Robert Hromalić. Ima tu i drugih navijačkih divotica poput oslića orly s prženim krumpirićima, pohane piletine s prženim krumpirićima i tri vrste umaka te humusa s domaćom lepinjom.
Navijačke "umakalice" (Foto: Goran Kovačević Kova)
Restoran Time otkriva i recept za hladnu salatu s dimljenom jadranskom tunom koju možete kušati na Foodballerki ili pripremiti kod kuće.
Sastojci za hladnu salatu s dimljenom jadranskom tunom:
100 g dimljene tune (tanko rezane na ploške)
50 g kus-kusa (skuhanog)
40 g jabuka granny smith (narezana na kockice)
20 g crvenog luka (lagano sotiranog na ulju)
4 cherry rajčice
miješana salata
kineski kupus
Preljev za salatu:
100 ml majoneze
1/2 avokada
1 žličica kosanog korijandera
sok pola limete
sol i papar po vlastitom ukusu
> Foodballerka: Zelena oaza u Zagrebu za ljubitelje dobre hrane, glazbe i nogometa
Priprema:
1. Stavite sve sastojke za dresing zajedno u blender i miksajte dok se dobro ne povežu.
2. Salatu, kineski kupus, cherry rajčice i jabuku pomiješajte.
3. U posudu najprije stavite kus-kus pa salatu, prelijte dressingom i na kraju posložite dimljenu tunu.