Udahnuvši novi život staroj vinariji iz malog pelješkog mjesta Oskorušno, vlasnik Ernest Tolj voli reći kako su uz ručno obrađenu lozu i netretirano grožđe, osnovni sastojci njihovih nagrađivanih vina sunce, škrta zemlja i zrak prožet mediteranskim biljem. Kada se tome dodaju ljubav i strast, uspjeh ne može izostati.

Na ekskluzivnoj večeri u Bistrou Apetit, u subotu 07. ožujka, filozofiju koja stoji iza svjetskog uspjeha Saints Hills vina objasnio je osobno vlasnik Ernest Tolj uz pratnju sommeliera Ivana Juga. Fokus večeri bio je na njihovom Dingaču čije su se različite berbe savršeno nadopunjavale s pomno osmišljenim sljedovima chefa Gregoria Mannuccia.

Terina od janjetine i salata s mladim špinatom i limunom otvorila je večer zajedno sa Saint Hills Dingačem 2011, a onaj godinu mlađi pratio je coulis od graha s torchonom od gusje jetre. Potom su uslijedili tortelli od krumpira s pirjanom patkom, suhim gljivama i fondue od parmigiano reggiana i Saint Hills Dingač 2009. Vrhunac večeri bio je confit od hanger steak-a s bijelom palentom na žaru i sotirane brokule s inćunom i češnjakom uz Saint Hills Dingač 2008.

Bistro Apetit je bio popunjen do posljednjeg mjesta, a ovo savršeno gastro-enološko iskustvo, nikog nije ostavilo ravnodušnim što pokazuje kako interes za izvornim hrvatskim vinima itekako postoji, posebno kad se služe uz gastronomske delicije vrhunskog kuhara kao što je chef Mannucci.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju