Trinidad i Tobago su dva sasvim različita otoka, a evo što je bitno znati za prvu ruku:

Tobago je poznat po luksuznim resortima, ima bijele pješčane plaže idealne za vodene sportove, a svugdje je prisutna afrička tradicija prezentirana kroz kulturu i demografiju.

Trinidad je poslovno središte, brzo rastuće industrije nafte i plina. Karakterizira ga urbaniji način života i ima manje stanovnika afričkog podrijetla.

Trinidadski karneval
Ovaj festival odvija se u čast afričke glazbe, mitologije i kulture a sve to vješto zapakirano u kostime, glazbu i hranu. Ako imate sreće netko će vas uzeti pod ruku, zamaskirati i uključiti u središnju povorku pod maskama.


Najljuće od najljućeg
Najljuća papričica na svijetu? Da, ona dolazi s ovih prostora. Mnogi su je frajerski probali i satima nakon togase valjali po podu s jakim bolovima u trbuhu. Ova papričica, naziva Trinidad Moruga Scorpion, doslovno tjera paru iz ušiju.

Vožnja na brodu sa staklenim dnom
Nije za one koji se boje duboke vode. Ovaj brod odvest će vas na pučinu kako biste doživjeli podvodni svijet i sve njegove ljepote bez da se smočite. Tura traje tri sata.


Glazbena kultura
Jedina stvar koju ne možete izbjeći ovdje je glazba. Ovi otoci su domovina mnogim glazbenim stilovima. Najposebnija glazba je ona koja dolazi od limenih bubnjeva. I dok bubnjevi na prvi pogled ne izgledaju nešto posebno i zadivljujuće, zvuk i ritam koji dopire iz njih svakoga će natjerati da zanjiše bokovima.

Ljepota kišnih šuma
U ovim šumama ima pomalo ludih pojava, a neke od njih mogu biti smrtonosne za ljude. No ako se pridržavate uputa vodiča i ne dirate doslovno sve, velike su šanse da preživite šetnju kroz ovo čudo prirode. Ako ne radite selfieje sa zmijama, žabama, cvijećem, nagnuti nad živo blato...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju