Sastojci:
900 grama pilećih prsa i zabatka (bez kosti i kože)
500 ml mlaćenice
400 grama žitnih pahuljica
100 grama krušnih mrvica
2 žlice integralnog brašna
1 žlica mljevene paprike
1 čajna žličica čili praha
1 čajna žličica češnjaka u prahu
½ čajne žličice kajenskog papra
prstohvat soli i običnog papra

Priprema:
1. Očišćenu piletinu stavite u veliku posudu i preko nje prelijte mlaćenicu. Dobro promiješajte da se sastojci sljube. Prekrijte zdjelu i stavite u hladnjak na barem dva sata ili preko noći.

2. Nakon dva sata (ili drugi dan) zagrijte pećnicu na 240 °C.

3. U blenderu usitnite žitne pahuljice pa ih pomiješajte s krušnim mrvicama, brašnom i začinima.

4. Piletinu izvadite iz mlaćenice i uvaljajte nekoliko puta u mješavinu za paniranje dok ne prekrijete svaki dio mesa.

5. Tako pripremljenu piletinu stavite na papir za pečenje te je lagano poškropite s malo otopljena maslaca ili maslinova ulja.

6. Pecite piletinu 10 do 12 minuta na visokoj temperaturi, a nakon toga smanjite na 200 °C. Pecite još 10 do 12 minuta.

Izvadite piletinu iz pećnice, okrenite meso na drugu stranu, lagano je poškropite s malo otopljena maslaca ili maslinova ulja.

Nastavite peći još 15 do 20 minuta, dok meso ne bude termički obrađeno do kraja.

7. Poslužite toplo s umakom po želji i sezonskom salatom. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju