1. Kolumbija - droga i nasilje

Znate li da je Peru država broj jedan iz koje dolazi kokain? 2013. godine je prestigao Kolumbiju po izvozu droge, i sad zauzima neslavno prvo mjesto na ovoj užasnoj tablici. Ista stvar je i s nasiljem. Iako je Kolumbija dugo imala problema s nasilnim ponašanjem njenih stanovnika, ta se situacija sada mijenja, i u puno je boljem stanju.

2. Australija - zemlja rasizma
Iako svi misle da u Australiji vlada velika netolerancija prema drugim rasama, pogotovo kad se sjetimo da su prije pedesetak godina išli u lov na Aborigine, studija Sveučilišta u Sydneyu provedena 2013. godine pokazuje kako čak 87% stanovnika vjeruje kako je multikulturalnost dobra za razvoj Australije.


3. Francuzi - gastro snobovi koji ne vole Ameriku
Statistika se ne bi složila s ovom tvrdnjom. Naime, čak tri četvrtine francuza obožava Ameriku i Amerikance, što je više nego Japan (66%), UK (66%) i Njemačka (51%). Također, iako su na glasu kao narod koji obožava dobru kuhinju, u Francuskoj se 2012. godine najveći prohod od hrane ostvario u restoranima - brze hrane.

4. Grčka - ljenčuge
Stereotipi govore kako je Grčka u bankrotu zbog lijenog naroda. To nije istina. Nedavno je objavljeno istraživanje koje govori o broju sati koji godišnje odradi jedan radnik. U Grčkoj tako radnik u prosjeku radi čak 2017 sati, što je gotovo 600 sati više nego odradi jedan prosječan radnik u Njemačkoj. Malo sumnjivo, ali eto...

5. Nizozemci - svi se napušavaju
Nizozemska je dugo godina bila jedna od rijetkih država u kojoj je bila legalizirana marihuana. Danas to nije tako, a iako svi misle da svi Nizozemci puše travu, Nizozemska ima jednu od najnižih stopa konzumenata ove droge.

6. Venezuela - ovisnici o plastičnoj kirurgiji

Dok je možda Venezuela raj za one koji vole estetski turizam, ipak nije tako visoko rangirana država po broju obavljenih plastičnih operacija. Nalazi se na čak 15. mjestu i to iza Južne Koreje, Amerike, Kanade pa čak i jedne Njemačke.


7. Irska - narod koji ne pije vodu nego pivo!
Svi znaju da Irci vole popiti pivo ili tri, žive u pubovime, a St. Patrick's Day je samo izgovor za javno opijanje i slično... Totalno kriva percepcija naroda. No uzmemo li u obzir da je Irska tek na šestom mjestu na svijetu po ispijanju piva možemo zaključiti da stereotipi i nisu nisu toliko točni.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju