• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Hrana

Top 10 najskupljih (da li i najboljih?) steakova na svijetu!

Ovo nije gumena govedina koja se treba kuhati satima da bi omekšala. Naprotiv, japanska vrsta kobe toliko je rijetka, nježna i cijenjena da u svjetskim restoranima doseže vrtoglave iznose, koje si mogu priuštiti tek rijetki. A kako se samo jednom živi, i vi si to trebate priuštiti!

Punkufer avatar placeholder
Pun kufer 22.09.2014 14:33 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

1. A5 Kobe Strip Steak
Za A5 Kobe Strip Steak u restoranu Old Homestead u New Yorku treba izdvojiti 2000 kuna po osobi pa se zato smatra najskupljim odreskom na svijetu. Ovoj rijetkoj vrsti japanskih goveda zabranjuje se pretjerano kretanje, što rezultira nježnim mesom koje se topi u ustima.

2. Sočna Wagyu pisanica
Restoran Prime u Sydneyju služi najbolju Wagyju pisanicu izvan Japana. Riječ je o nježnoj govedini koja se hrani cjelovitim žitaricama točno 600 dana i po posebnim propisima na farmi Davida Blackmorea u Victoriji, i prodaje po cijeni od 1750 kn.

3. Zapečen Kobe filet
Tokijski restoran Aragawa služi dobro prepečen Kobe filet od 220 grama po cijeni od 1530 kuna. Kuhar ovo vrijedno meso začinjuje tek s paprom i malo senfa kako bi istaknuo prirodnu ljepotu njegovih okusa.

4. Specijalni Kobe filet
Četvrto mjesto ljestvice zauzeo je specijalni filet japanske govedine koji se služi u restoranu Kobe Renga-Tei u Japanu, a gdje jedna porcija stoji oko 1460 kuna. Tajna sočnosti njihove govedine očituje se u posebnoj vrsti japanskog papira u kojem meso čuva, prije nego što se priprema na bakrenom i željeznom grilu. Uz 158 grama težak filet cijena uključuje i komadiće lososa, salatu te desert po izboru. Odmah nam je lakše...

U trendu Novi kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale Palmanova Utopija Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići Nije svaki tvrdi sir parmezan I u Hrvatskoj Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak: 11 vrste hrane na koju trebate pripaziti


5. Wagyu pečenica
Otputujete li u Dubai svakako posjetite restoran Al Muntaha u sklopu hotela Burj Al Arab, koji nudi odličan omjer cijene i kvalitete. Odrezak od japanskog goveda od 300 grama ovdje ćete platiti tek 1000 kuna, a uz to ćete imati fantastičan pogled na zapanjujući turistički biser. U istom restoranu možete naručiti i rukom rezani tartar od istog goveda.

6. Wagyu Kobe odrezak

Restoran Nobu u Dallasu služi odrezak od kobu govedine po cijeni od samo 850 kuna za 170 pečenih grama mesnog savršenstva. Sami birate način na koji će vam meso biti ispečeno, a uz to dobivate sezonsko povrće i nekoliko umaka kao prilog.

7. Japanski Wagya rib eye odrezak
Sedmo mjesto ljestvice najskupljih odrezaka pripada restoranu Cut na Beverly Hillsu, gdje ćete za 225 grama pečenog mesa trebati izdvojiti 850 kuna. Meso u ugostiteljskom hitu poznatog chefa Wolfganga Pucka toliko je nježno, da se može rezati vilicom.

8. Japanski suši roštilj
Zuma u Londonu nudi japanski sushi roštilj i neodoljivu atmosferu objedovanja sa stilom. Wagyu No Sumibiyaki na njihovom jelovniku porazumijeva rib eye steak kratko pečen na roštilju rezan na kocke i poslužen s japanskom citrusnom salatom temeljenom na daikonu. Ovo neponovoljivo kulinarsko iskustvo stajat će vas 825 kuna po osobi.

9. Wagyu mesna sjekirica
Za 645 kuna vaš može biti takozvani Wagyu Tomahawk steak. Riječ je o mesnoj delikatesi koja se poslužuje u restoranu Providence u američkom Rhode Islandu, a uključuje pomnu obradu pečenog mesa tako da tvori oblik hladnog oružja – odnosno Tomahawka (indijanske sjekire).

10. Wagyu Kobe Rib Eye Cheesesteak...
...ime je luksuzne kulinarske kombinacije u restoranu Barclay Prime u Philadephiji, koja se služi na svježe pečenom briošu, a obuhvaća kobe govedinu, sir, karamelizirani luk, komadiće tartufa i gusju jetru. Ovo se mesno jelo poslužuje uz čašu Dom Perignona, a stoji otprilike 590 kuna po osobi.
 

  • #Hrana
  • #steak
  • #odrezak
  • #kobe govedina
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Wellness u dvorcu: plemićki odmor neočekivano blizu
Oglas
Wellness u dvorcu: plemićki odmor neočekivano blizu
Baš naš Advent ponuda i program 2025.
Baš naš Advent
Jela koja ćemo jesti na glavnom zagrebačkom trgu ovog adventa
Nije sve u punjenju: Jeste li već kušali rumunjske krafne?
Gogoši
Nije sve u punjenju: Jeste li već kušali rumunjske krafne?
11 vrsta hrane koja se najviše krivotvori: Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak
I u Hrvatskoj
Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak: 11 vrste hrane na koju trebate pripaziti
Longyearbyen na Svalbardu: Grad u kojem su zabranjene mačke i umiranje
Nije za zimogrozne
Život na sjeveru: Grad u kojem je zabranjeno imati mačku i umrijeti
Gdje dočekati 2026.? Tri nova razloga da pobjegnete iz rutine i uđete u godinu uz stil, glazbu i wellness
Sretna, sretnija...
Gdje dočekati 2026.? Tri nova razloga da pobjegnete iz rutine i uđete u godinu uz stil, glazbu i wellness
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Svinjski file u umaku od piva i luka: Rakošno jelo gotovo za samo 45 minuta recept
Umak iz raja
Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Kviz općeg znanja: Za one koji preziru mrak neznanja
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Samo će rijetki imati sve točno

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Provjereno ekskluzivno donosi! Marko Perković Thompson ima dva ilegalna objekta
Ekskluzivno
Provjereno otkriva: Thompsonovi objekti u Čavoglavama izgrađeni bez ijednog dokumenta
Horor na istoku Hrvatske: Odgojiteljica uhićena zbog upoznavanja djece s pornografijom
MLAĐA OSOBA
Horor na istoku Hrvatske: Odgojiteljica uhićena zbog širenja dječje pornografije
U Zagrebu izbodena časna sestra: Završila u bolnici, pokrenuta istraga
Policija na terenu
Novi detalji napada na časnu sestru: Sama došla u bolnicu, otkriveno u kakvom je stanju
show
Preminuo Shpat Kasapi
kolege u šoku
Glazbena zvijezda iznenada preminula u 41. godini, iza sebe je ostavio suprugu i sina
Danijela Dvornik pokazala dnevni boravak koji je ukrasila za blagdane
''naradila sam se!''
Danijela Dvornik pokazala svoj dnevni boravak: ''Traje ova moja generalka!''
Brazilski glumac Tony Germano preminuo nakon kobnog pada s krova
tužna vijest
Slavni glumac preminuo nakon kobnog pada s krova
zdravlje
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Vratna kralježnica: Simptomi koji otkrivaju da je problem puno veći nego što mislite!
Jedan od najosjetljivijih dijelova tijela
Vratna kralježnica: Simptomi koji otkrivaju da je problem puno veći nego što mislite!
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
U ovom selu uz tradiciju prihvaćaju i modernu, a scena je neke nasmijala do suza
Urnebesno
U ovom selu uz tradiciju prihvaćaju i modernu, a scena je neke nasmijala do suza
tech
Novi tragovi ukazuju na nešto neočekivano o povijesti nastanjivosti Marsa
Dosad se vjerovalo drugačije
Novi tragovi ukazuju na nešto neočekivano o povijesti nastanjivosti Marsa
Rimac pokazao kako napreduju robotaksiji: Htjeli ste ih vidjeti? Evo ih!
Odgovorio kritičarima
Rimac pokazao kako napreduju robotaksiji: Htjeli ste ih vidjeti? Evo ih!
Rusi počeli dronovima loviti ukrajinske zrakoplove i helikoptere: "To je velika prijetnja i svakim danom postaje veći problem"
Nova primjena
Rusi počeli dronovima loviti ukrajinske zrakoplove i helikoptere: "To je velika prijetnja i svakim danom postaje veći problem"
sport
Procurio izgled dresa Vatrenih za Svjetsko prvenstvo nakon izlaska iz tvornice
GOTOV DIZAJN
FOTO Procurio izgled dresa Vatrenih za Svjetsko prvenstvo nakon izlaska iz tvornice
Teška ozljeda Hajdukova dragulja, ove godine više neće zaigrati
KUD BAŠ ON?
Teška ozljeda Hajdukova dragulja, ove godine više neće zaigrati
Skandal pred Svjetsko prvenstvo! Država koja se plasirala odlučila je bojkotirati ždrijeb
opa!
Skandal prije Svjetskog prvenstva! Država koja se plasirala odlučila je bojkotirati ždrijeb
tv
MasterChef: U stres test stiže gost sa inspirativnom pričom! Što je pripremio za kandidate?
VEČERAS!
U stres test stiže gost sa inspirativnom pričom! Što je pripremio za kandidate?
Skrivena sudbina: Možda ima nade - hoće li ga uspjeti spasiti?
SKRIVENA SUDBINA
Skrivena sudbina: Možda ima nade - hoće li ga uspjeti spasiti?
U dobru i zlu: Je li plan zaista tako dobar?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Je li plan zaista tako dobar?
putovanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
11 vrsta hrane koja se najviše krivotvori: Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak
I u Hrvatskoj
Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak: 11 vrste hrane na koju trebate pripaziti
novac
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Milijuni tvrtki s jednim zaposlenim
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Istražili smo: Kako su poslovale državne tvrtke čiji su direktori smijenjeni u jednom danu?
Iznenađujuće
Istražili smo: Kako su poslovale državne tvrtke čiji su direktori smijenjeni u jednom danu?
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Turistički procvat
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
lifestyle
Zagreb špica: Thom Browne torba u obliku psa u street style izdanju
Ne, oči vas ne varaju
Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna
Kolač mjeseca studenog: Kolač od maka i vanilije
Kolač od maka
U studenom ste najviše pretraživale recept za ovakav kolač, božanstveno je kremast
Davorka Dalić u crnom puloveru i sivim hlačama
LIJEPO I NENAMETLJIVO
Davorka Dalić spojila je čupavi pulover i raskošne hlače, rezultat je lijepo i nenametljivo svečano izdanje
sve
Zagreb špica: Thom Browne torba u obliku psa u street style izdanju
Ne, oči vas ne varaju
Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna
Kolač mjeseca studenog: Kolač od maka i vanilije
Kolač od maka
U studenom ste najviše pretraživale recept za ovakav kolač, božanstveno je kremast
Preminuo Shpat Kasapi
kolege u šoku
Glazbena zvijezda iznenada preminula u 41. godini, iza sebe je ostavio suprugu i sina
Meso
5 koraka do slasti

Naopako pečenje: Trik profića za nestvarno sočne odreske

Kod naopakog pečenja prvi je korak stavljanje mesa u pećnicu zagrijanu na nisku temperaturu od oko 135 °C, a zatim slijedi nekoliko minuta na tavi kako bi se potakla Maillardova reakcija...

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Hrana i piće
    Ručaaak

    Ispecite savršenu šniclu: Top 5 savjeta za neiskusne!

  • Slika nije dostupna Hrana i piće

    Kuhaona kuha najbolje: Mala škola pripremanja odrezaka!

  • Meso Hrana i piće
    5 koraka do slasti

    Naopako pečenje: Trik profića za nestvarno sočne odreske

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close