1. A5 Kobe Strip Steak
Za A5 Kobe Strip Steak u restoranu Old Homestead u New Yorku treba izdvojiti 2000 kuna po osobi pa se zato smatra najskupljim odreskom na svijetu. Ovoj rijetkoj vrsti japanskih goveda zabranjuje se pretjerano kretanje, što rezultira nježnim mesom koje se topi u ustima.

2. Sočna Wagyu pisanica
Restoran Prime u Sydneyju služi najbolju Wagyju pisanicu izvan Japana. Riječ je o nježnoj govedini koja se hrani cjelovitim žitaricama točno 600 dana i po posebnim propisima na farmi Davida Blackmorea u Victoriji, i prodaje po cijeni od 1750 kn.

3. Zapečen Kobe filet
Tokijski restoran Aragawa služi dobro prepečen Kobe filet od 220 grama po cijeni od 1530 kuna. Kuhar ovo vrijedno meso začinjuje tek s paprom i malo senfa kako bi istaknuo prirodnu ljepotu njegovih okusa.

4. Specijalni Kobe filet
Četvrto mjesto ljestvice zauzeo je specijalni filet japanske govedine koji se služi u restoranu Kobe Renga-Tei u Japanu, a gdje jedna porcija stoji oko 1460 kuna. Tajna sočnosti njihove govedine očituje se u posebnoj vrsti japanskog papira u kojem meso čuva, prije nego što se priprema na bakrenom i željeznom grilu. Uz 158 grama težak filet cijena uključuje i komadiće lososa, salatu te desert po izboru. Odmah nam je lakše...


5. Wagyu pečenica
Otputujete li u Dubai svakako posjetite restoran Al Muntaha u sklopu hotela Burj Al Arab, koji nudi odličan omjer cijene i kvalitete. Odrezak od japanskog goveda od 300 grama ovdje ćete platiti tek 1000 kuna, a uz to ćete imati fantastičan pogled na zapanjujući turistički biser. U istom restoranu možete naručiti i rukom rezani tartar od istog goveda.

6. Wagyu Kobe odrezak

Restoran Nobu u Dallasu služi odrezak od kobu govedine po cijeni od samo 850 kuna za 170 pečenih grama mesnog savršenstva. Sami birate način na koji će vam meso biti ispečeno, a uz to dobivate sezonsko povrće i nekoliko umaka kao prilog.

7. Japanski Wagya rib eye odrezak
Sedmo mjesto ljestvice najskupljih odrezaka pripada restoranu Cut na Beverly Hillsu, gdje ćete za 225 grama pečenog mesa trebati izdvojiti 850 kuna. Meso u ugostiteljskom hitu poznatog chefa Wolfganga Pucka toliko je nježno, da se može rezati vilicom.

8. Japanski suši roštilj
Zuma u Londonu nudi japanski sushi roštilj i neodoljivu atmosferu objedovanja sa stilom. Wagyu No Sumibiyaki na njihovom jelovniku porazumijeva rib eye steak kratko pečen na roštilju rezan na kocke i poslužen s japanskom citrusnom salatom temeljenom na daikonu. Ovo neponovoljivo kulinarsko iskustvo stajat će vas 825 kuna po osobi.

9. Wagyu mesna sjekirica
Za 645 kuna vaš može biti takozvani Wagyu Tomahawk steak. Riječ je o mesnoj delikatesi koja se poslužuje u restoranu Providence u američkom Rhode Islandu, a uključuje pomnu obradu pečenog mesa tako da tvori oblik hladnog oružja – odnosno Tomahawka (indijanske sjekire).

10. Wagyu Kobe Rib Eye Cheesesteak...
...ime je luksuzne kulinarske kombinacije u restoranu Barclay Prime u Philadephiji, koja se služi na svježe pečenom briošu, a obuhvaća kobe govedinu, sir, karamelizirani luk, komadiće tartufa i gusju jetru. Ovo se mesno jelo poslužuje uz čašu Dom Perignona, a stoji otprilike 590 kuna po osobi.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju