Ne treba suditi hranu prema rekcijama na njezin naziv, ali čaj sa sirom većini ljudi ne zvuči obećavajuće. No naigai cha koji je najprije osvojio Aziju i zatim SAD stigao je i u London.

Trend ispijanja neobičnog čaja stiže iz Kine, gdje klinci luduju za ledenim pićem s čvrstom pjenom, čiji bi se okus mogao opisati kao lagano posoljena krema od mascarponea ili tekući cheesecake.

U Guangzhou se počeo pripremati prije tri godine. Većinom se koristi kremasti sir, ali hrabri dodaju i malo gaude kako bi se dobila kiselkastija nota. Iako biste možda najradije promiješali kremu s čajem, to je strogo zabranjeno. Za taj mekani oblak sira ne koristi se slamka.

Potrebno je lagano nagnuti čašu za 40 stupnjeva i otpiti gutljaj koji sadržava po malo pjene i ledenog čaja. Važno je i piti brzo jer kad se pjena jednom pomiješa, čaj više nije ukusan.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju