Tartar umak savršen dodatak prženoj ribi potječe iz Francuske iz 19. stoljeća, a temelji se na majonezi koja je pomiješana s kiselim krastavcima, kaparima, svježim začinskim biljem, limunom, češnjakom i sličnim sastojcima.
Brzi tartar umak možete napraviti s tek nekoliko sastojaka - majonezu pomiješajte s nasjeckanim svježim koprom, slatko-kiselim krastavcima, ali i tekućinom u kojoj se kiseli krastavci nalaze.
Tekućinu od kiselih krastavaca nemojte bacati u zahod. Iskoristite je za različita jela, ali i pića. Upotrijebite je i u ovom brzinskom tartar umaku - razvodnit će teksturu majoneze, a povećati umami.
Najlakši tartar umak - sastojci:
- 125 g majoneze
- 30 g sitno nasjeckanih slatko-kiselih krastavaca
- 2 čajne žličice tekućine od slatko-kiselih krastavaca
- 1-2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
- sol i papar po želji
Najlakši tartar umak - priprema:
- Slatko-kisele krastavce sitno nasjeckajte i pomiješajte s majonezom, nasjeckanim svježim koprom i tekućinom od krastavaca. Smjesu posolite i popaprite po želji.
- Pokrijte zdjelu s plastičnom folijom i stavite u hladnjak da se ohladi. Poslužite ohlađenu s prženom ribom po želji. Dobar tek!
Najlakši način da popravite okus jela: Umak koji koriste mnogi Hrvati, a košta svega nekoliko eura