Tartar umak savršen dodatak prženoj ribi potječe iz Francuske iz 19. stoljeća, a temelji se na majonezi koja je pomiješana s kiselim krastavcima, kaparima, svježim začinskim biljem, limunom, češnjakom i sličnim sastojcima.

Brzi tartar umak možete napraviti s tek nekoliko sastojaka - majonezu pomiješajte s nasjeckanim svježim koprom, slatko-kiselim krastavcima, ali i tekućinom u kojoj se kiseli krastavci nalaze.

U trendu Ljetna salata od rajčica A tako jednostavno Recept za najbolju salatu od rajčice! Toliko je fina da je možete jesti i bez mesa Njoki s tikvicama Gotovo za 20 minuta Nevjerojatno dobro, a tako jednostavno: Recept za prefine njoke s tikvicama Složenac od patlidžana Za 20 minuta Ljeto iz tepsije: Složenac od patlidžana zbog kojega vrijedi upaliti pećnicu i na ovim temperaturama

Tartar umak najbolji je dodatak prženoj ribi Tartar umak najbolji je dodatak prženoj ribi (Foto: Getty Images)


Tekućinu od kiselih krastavaca nemojte bacati u zahod. Iskoristite je za različita jela, ali i pića. Upotrijebite je i u ovom brzinskom tartar umaku - razvodnit će teksturu majoneze, a povećati umami.

Najlakši tartar umak - sastojci:

  • 125 g majoneze
  • 30 g sitno nasjeckanih slatko-kiselih krastavaca
  • 2 čajne žličice tekućine od slatko-kiselih krastavaca
  • 1-2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
  • sol i papar po želji

Najlakši tartar umak - priprema:

  1. Slatko-kisele krastavce sitno nasjeckajte i pomiješajte s majonezom, nasjeckanim svježim koprom i tekućinom od krastavaca. Smjesu posolite i popaprite po želji.
  2. Pokrijte zdjelu s plastičnom folijom i stavite u hladnjak da se ohladi. Poslužite ohlađenu s prženom ribom po želji. Dobar tek!

Najlakši način da popravite okus jela: Umak koji koriste mnogi Hrvati, a košta svega nekoliko eura Umak od soje - 4 Umak od soje - 3 Umak od soje - 2 +1 Umak od soje - 1