Ne pijte cappuccino iza podneva

Iako mi naručujemo macchiato i cappuccino tijekom cijeloga dana, kod Talijana to nije slučaj. Cappuccino piju isključivo ujutro, često ga kombinirajući s nečim slatkim. Nakon jela pa nadalje, uvijek ide espresso.

Ne stavljajte ulje na tjesteninu

Kada kuhate tjesteninu u vrućoj vodi, nikad nemojte dodavati ulje. Ako želite biti pravi Luigi ili Paolo, ulje dodajte tek kad je tjestenina skuhana.


Ne stavljajte kečap na tjesteninu
Ako nije preporučljivo stavljati ulje prije nego je hrana gotova, onda ovo ne da nije preporučljivo, već je strogo zabranjeno! Talijanima je to šokantno a kuhari kečap na tjestenini smatraju sramotnim, tako da ako vide da to radite - sigurno će zavapiti "Mamma mia!"

Ne naručujte špagete bolonjeze

Ne zato što nisu dobri, već jednostavno, takva kombinacija ne postoji. Čak i ako se zateknete u Bologni čudno će vas gledati, s obzirom da se slavni bolonjeze ne priprema sa špagetima, već tagliatelama.

Tjestenina s piletinom
Amerikanci su uvjereni kako je ovo klasičan primjer talijanske kuhinje. No, probajte naručiti ovo u Rimu ili Firenci, sigurno je jedino da ćete se susresti s čudnim pogledima. Tjestenine s piletinom u Italiji jednostavno nema.

Cezar salata
Iako je poznato kako je njen kreator Talijan Caesar Cardini, ova salata potpuno je nepoznata u Italiji i ne možete je dobiti baš svugdje.


Talijanska hrana nije fast food
Talijanima je hrana suviše važna i nalazi se vrlo visoko na svim ljestvicama. Stoga ne pripremajte pašte i ostalo kako biste ih pojeli na brzinu dok gledate TV, već u njima uživajte, dugo i polako, baš kao pravi Sicilijanac ili Milanez...
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju