Marin Medak i Tvrtko Šakota stoje iza novog gastro projekta u samom središtu Zagreba. Na adresi Jurišićeva 2a, na kojoj je ovog vikenda otvoren Taco's & Burger Barr, moći ćete okusiti dio Latinske Amerike, odnosno isprobati nešto sasvim drugačije od trenutačne ponude u metropoli.

Dvojica chefova i njihov tim na Facebook stranici Taco's & Burger Barra najavili su što nas očekuje u novom prostoru... 

"Iza jednostavnog imena Taco's & Burger Barr krije se restoran s jedinstvenim i maštovitim menijem, prvim takvim u na ovim prostorima. U T&B Barru, burgere i tacose odlučili smo dići na jedan viši nivo - originalne tortille, domaća brioš peciva s prirodnim kvasom, meso vrhunske kvalitete, originalne homemade salse i sl.

> Novi restoran francuskog šarma na Vrbanima u kojem ćete se osjećati kao kod kuće

I u ostalim jelima s ponude osjeća se utjecaj južnoameričke kuhinje s obzirom na korištenje tradicionalnih sastojaka iz tih krajeva, ali kroz jedan moderan izričaj. Tu su marinade bazirane na voćnim dimljenim chilli papričicama, autentične namirnice poput kvinoje, amaranta i crnog graha, emulzije agruma, a ni deserti nisu manje zanimljivi jer ćete u njima naći sastojke poput Mezcala (meksičko žestoko piće dimljena okusa koje se dobiva od Karipske agave), limete, piloncilla (nerafinirani meksički šećer).

Većinu jela se finiširaju na roštilju što im daje poseban okus. A ukoliko niste nikad pili Mezcal ili Aguas Frescas, T&B Barr je pravo mjesto za vas."

ž

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju