Paljenjem prve adventske svijeće 26. studenog u 17 sati započet će i Advent u Samoboru. Na Trgu kralja Tomislava program provodi samoborski ogranak Matice hrvatske, a prethodit će mu dječje adventske radionice u Pučkom otvorenom učilištu.

Tijekom Adventa, koji traje od 26. studenog do 5. siječnja, Samoborčane očekuje bogat program. U Samoborskom muzeju održat će se radionice Lucinje, radionica o izradi samoborskog božićnog kinča i žumberačke svadbene kite, a održat će se i humanitarna trkačka manifestacija, kojoj je cilj promovirati trčanje, ali i prikupiti novac za štićenike udruge Nova budućnost.

Blagdan svete Barbare, zaštitnice rudara, talioničara i topnika već se stoljećima 4. prosinca posebno svečano obilježava u Rudama, pa će se tako obilježiti i ove godine u 16 sati.

Tradicionalni božićni humanitarni koncert, u organizaciji Natka Gaberca, održava se 7. prosinca u 20 sati u Sportskoj dvorani Samobor, a ulaznice, po cijeni od 30 kuna, možete nabaviti u TZ Samobor. U isto vrijeme u kino dvorani održava se dječji festival Božić dolazi.

Blagdanske koncerte tijekom Adventa održat će samoborske osnovne škole, a u Gradskoj knjižnici 16. prosinca dramska grupa Odjela za djecu i mlade Gradske knjižnice Samobor izvest će predstavu "Kupaće gaće na božićnoj jelci".

Sezona klizanja u bivšoj vojarni Taborec već je počela i traje sve do 15. veljače.

Od 17. do 30. prosinca na Trgu kralja Tomislava održava se Božićni sajam, a 31. prosinca doček Nove godine.

Detaljan program pogledajte na stranicama Turističke zajednice Grada Samobora.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju