U srijedu, 31.listopada s početkom u 18 satu u zagrebačkom Klubu književnika održat će se Hallowine. Riječ je o vinskoj kušaonici u režiji Vinoljubaca koja u Zagreb dovodi vinare Moslavine, Slavonije i Podunavlja.

Ljubiteljima vina predstavit će vinarije Florijanović, Trdenić, Feravino, Perak, Pinkert i Erdutski vinogradi. Posjetitelji će imati priliku kušati više od 30 vinskih etiketa, među kojima i autohtone hrvatske sorte škrlet i dišeča ranina.

Vina i vinarije iz Moslavine, Slavonije i Podunavlja u posljednjih desetak godina doživljavaju pravi povratak, zahvaljujući generaciji mladih vinara koji su tradicionalno vinarstvo spomenutih krajeva odlučili podići na višu razinu kroz investicije u tehnologiju, ali isto tako i kroz kontinuiranu edukaciju i stručno usavršavanje.

Rezultat ove sretne priče su vina koja iz godine u godinu postaju sve bolja, te osvajaju tržište kvalitetom i ugodnim cijenama.

U ugodnom ambijentu restorana Klub književnika, na glavnom zagrebačkom trgu, posjetitelji će imati priliku uživati u vinima po promo cijenama, druženju s vinarima i živoj svirci akustičnog dua Vee Jay Acoustic. Kušaonica započinje u 18, a završava u 23 sata.

Organizator manifestacije je udruga Vinoljupci koja od 2014. godine aktivno djeluje na promicanju vinske kulture i turizma. Vinoljupci su do sada organizirali ukupno sedam open-air vinskih festivala, te brojna manja vinska događanja i susrete s ciljem kreiranja vinskog identiteta Zagreba i promicanja vinske kulture na neformalan i zabavan način.

„Nakon što smo u srpnju 2014. organizirali prvi open-air festival, postalo nam je jasno kako smo pogodili pravu nišu“ – pojasnila je Irena Lučić, voditeljica projekta Vinoljupc dodajući: „Želja nam je bila napraviti manifestaciju lišenu formalizma, a koja ipak poštuje vinske standarde i potiče potrošače na edukaciju o vinu."

Taj, kao i sve naredna manifestacije organizirali smo s ciljem da hrvatska vina i vinare približimo novoj vinskoj publici. Shvatili smo da generacija mladih potrošača izuzetno respektira hrvatska vina te da je željna edukacije i druženja, ali na ponešto drugačiji - urban, opušten i neformalan način.

Takav pristup, u kojem su svi dobrodošli, neovisno o vinskoj stručnosti i predznanju, provlači se kroz sve naše aktivnosti.“
Dodatne informacije o Hallowine vinskoj kušaonici potražite na internetskoj stranici Vinoljubaca ili  Facebooku. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju