Adventsku kućicu prvi puta ima i jedna visokoškolska ustanova, i to u Rijeci. Visoka poslovna škola PAR svojim građanima i svim gostima nudi svoju gastronomsku inovaciju – riječki riblji škartoc.

Na Trgu Riječke rezolucije ove je godine osvanuo Advent u malom, točnije trg su privremeno nastanile adventske kućice. Na istom je trgu smještena i Poslovna akademija Rijeka, prva visoka poslovna škola na području Rijeke koja djeluje kao inovativni centar obrazovanja, pa su se PAR-ovci, kad već dijele istu adresu i inovativni kakvi jesu, aktivno uključili u adventska događanja u svome gradu. Uzeli su jednu kućicu u najam i u nju smjestili zanimljiv i raznovrsan program.

PAR-ova je kućica mjesto raznih događanja i susreta, prezentacija i razmjene znanja, ali i mjesto u kojem se svaki dan imaju priliku svojim delicijama prezentirati brojni ugostitelji, kulinarski i slastičarski stručnjaci. Pod nazivom „Advent u gostima u PAR-u“ u goste su im došli i nakladničke kuće, i razne udruge koje djeluju u gradu, i sportaši, i škole, svi s istim ciljem – udahnuti život ovom malom adventskom događanju i doprinijeti atmosferi na trgu.

Riječki škartoc - 4 Riječki škartoc - 4 (Foto: PAR)

No atmosferu ipak najviše podiže miris koji se svih dana trajanja Adventa širi iz PAR-ove kućice. Miris je to friganih gavuna, srdela, liganja, kozica, a nađe se unutra i pokoji škamp. Ta je divna riblja fritura smještena u papirnatu ambalažu nazvanu riječki riblji škartoc, o kojem već lagani bruji čitav grad. Osim ribljeg škartoca, možete kupiti i škartoc od sira, kao i slasne pržene krumpiriće. Svojom su se ponudom htjeli odmaknuti od sveprisutnih kobasica i sendviča, jednostavno su htjeli ponuditi nešto drukčije. I uspjeli su u tome!

Dojmovi Riječana i svih koji su probali ovaj slasni zalogaj su i više nego odlični, i više nije pitanje imate li još ribljih škartoca, nego hoćete li ostati tu s tim fantastičnim zalogajima i ostatak godine?! Toliko su dobri! Ljudi su se u potpunosti oduševili idejom, a PAR-ovci su počeli s brendiranjem svog proizvoda, svog riječkog škartoca.

Zato ako ste u Rijeci, uputite se u goste u PAR, pojedite najslasniji riblji zalogaj svih advenata i provjerite kako se pod vodstvom inovativne, kreativne i poduzetne vlasnice škole i dekanice Gordane Nikolić, ujedno i idejne začetnice događanja na trgu ispred škole, fantastične, na prvu nespojive ideje pretvaraju u još bolja djela. Svaka čast, PAR-ovci!

Od odojka do patke s mlincima: 7 jela koje biste trebali probati na Fuliranju Fuliranje - 2 Fuliranje - 3 Fuliranje - 4 +7 Fuliranje - 1
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju