Galerija
  
    
                    
        
          
          
          
          
          
Adventsku kućicu prvi puta ima i jedna visokoškolska ustanova, i to u Rijeci. Visoka poslovna škola PAR svojim građanima i svim gostima nudi svoju gastronomsku inovaciju – riječki riblji škartoc.
Na Trgu Riječke rezolucije ove je godine osvanuo Advent u malom, točnije trg su privremeno nastanile adventske kućice. Na istom je trgu smještena i Poslovna akademija Rijeka, prva visoka poslovna škola na području Rijeke koja djeluje kao inovativni centar obrazovanja, pa su se PAR-ovci, kad već dijele istu adresu i inovativni kakvi jesu, aktivno uključili u adventska događanja u svome gradu. Uzeli su jednu kućicu u najam i u nju smjestili zanimljiv i raznovrsan program.
PAR-ova je kućica mjesto raznih događanja i susreta, prezentacija i razmjene znanja, ali i mjesto u kojem se svaki dan imaju priliku svojim delicijama prezentirati brojni ugostitelji, kulinarski i slastičarski stručnjaci. Pod nazivom „Advent u gostima u PAR-u“ u goste su im došli i nakladničke kuće, i razne udruge koje djeluju u gradu, i sportaši, i škole, svi s istim ciljem – udahnuti život ovom malom adventskom događanju i doprinijeti atmosferi na trgu.
    
       
        
No atmosferu ipak najviše podiže miris koji se svih dana trajanja Adventa širi iz PAR-ove kućice. Miris je to friganih gavuna, srdela, liganja, kozica, a nađe se unutra i pokoji škamp. Ta je divna riblja fritura smještena u papirnatu ambalažu nazvanu riječki riblji škartoc, o kojem već lagani bruji čitav grad. Osim ribljeg škartoca, možete kupiti i škartoc od sira, kao i slasne pržene krumpiriće. Svojom su se ponudom htjeli odmaknuti od sveprisutnih kobasica i sendviča, jednostavno su htjeli ponuditi nešto drukčije. I uspjeli su u tome!
Dojmovi Riječana i svih koji su probali ovaj slasni zalogaj su i više nego odlični, i više nije pitanje imate li još ribljih škartoca, nego hoćete li ostati tu s tim fantastičnim zalogajima i ostatak godine?! Toliko su dobri! Ljudi su se u potpunosti oduševili idejom, a PAR-ovci su počeli s brendiranjem svog proizvoda, svog riječkog škartoca.
Zato ako ste u Rijeci, uputite se u goste u PAR, pojedite najslasniji riblji zalogaj svih advenata i provjerite kako se pod vodstvom inovativne, kreativne i poduzetne vlasnice škole i dekanice Gordane Nikolić, ujedno i idejne začetnice događanja na trgu ispred škole, fantastične, na prvu nespojive ideje pretvaraju u još bolja djela. Svaka čast, PAR-ovci!
 
    
        Od odojka do patke s mlincima: 7 jela koje biste trebali probati na Fuliranju
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            