Jezero Attabad na sjeveru Pakistana nastalo je 4. siječnja 2010. godine uslijed velikog odrona stijene. Odron je bio koban za dvadeset mještana u dolini rijeke Hunze te je izazvao neviđenu štetu za tisuće ljudi u okolici.

Tok rijeke Hunze bio je blokiran pet mjeseci, što je onemogućilo normalan život u okolnim selima, a nakon što je voda počela prodirati, preko prirodne brane poplavljena su mnoga mjesta, ceste, škole, trgovine i kuće.

Do ovog dijela Pakistana moglo se doći samo helikopterom, zbog čega je mnogim ljudima nedostajalo hrane, pitke vode i medicinska pomoć.

No iz ove prirodne katastrofe nastalo je nevjerojatno jezero koje je u lipnju 2010. bilo dugo 21 kilometar, a na nekim mjestima dosezalo je dubinu veću od 100 metara.

Tirkizna boja vode podno impresivnih planina u međuvremenu je postala turistička atrakcija koju posjećuju tisuće posjetitelja iz svih dijelova svijeta. Neki čak tvrde da je Attabad najljepše jezero u Pakistanu.

4 mjesta za nezaboravni odmor u europskoj zemlji u kojoj štruca kruha košta 2,5 kuna Rumunjska - 4 Rumunjska - 3 Rumunjska - 2 +0 Rumunjska - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju