"Wrap toliko dobar da si poželiš namazat cilu facu. Izulo me. Odnilo. Ne znam što je to. To nisu istine. Taj wrap je transcendentalno biće. Jela sam 'don't tell your boyfriend', a žena mi kaže da im to nije ni najbolji wrap koji nude“, jedan je od komentara na Facebook stranici boutique street fooda Sexy Cow. Ondje se jedu izvanserijske tortilje od biranog ramsteka, piletine ili mljevenog mesa, kao i slatke s Nutellom, bananom i lješnjacima.

No ovo nije tekst o popularnoj kravici, nego o hedonističkom nastavku priče na drugoj adresi. Kako bi ponudila nešto novo i drukčije u Splitu, ekipa entuzijasta iz Sexy Cowa otvorila je još jedna vrata prije nekoliko mjeseci. U novom otkačenom mjestu umjesto tortiljama bave se falafelima. Obožavatelji boutique street fooda koji su se ranije bavili ugostiteljstvom i restoranskim konzaltingom dugo su tražili šarmantni prostor u centru grada. Ime je moralo biti poznato i odlučili su se za Daddy Cool. Interijer je osmišljen i realiziran prema zamisli dizajnera Saara Zafrira.

Humus Humus (Foto: Daddy Cool)

„Ideja je bila napraviti otkačeno hipstersko mjesto s elementima industrijskog stila. Mjesto koje je insta-worthy s dobrom hranom i dobrom muzikom. Posebno smo ponosni na sjajne zelene pločice koje se slažu s našim konceptom i sloganom 'Follow the green'“, objasnili su u Daddy Coolu te dodali i pokoju riječ o tome kakvu hranu možete očekivati.

"Jelovnik je jednostavan, a sastoji se od tri vrste falafela. Tako imamo: zeleni, goveđi i falafel od kozica, ukusne salate, hummus bowl, shakshuku i super zanimljiva pića koja se zovu gazoz. Radi se o voćnim i alkoholnim koktelima na bazi soda-vode, voćnih sirupa i začinskog bilja. Specijalitet kuće su naše inovacije; goveđi falafel i falafel s kozicama, a reakcije gostiju i više su nego odlične.

Falafel Falafel (Foto: Daddy Cool)

Naravno, posebno smo ponosni na naš klasični hrskavi falafel i topli pita-kruh“, kažu i naglašavaju kako namirnice nabavljaju od lokalnih ribara i mesara.

> Potvrdili Splićani: Genijalni ruski kokteli od kojih "eksplodira mozak"

Jela potpisuje chef i restoranski konzultant Dragan Grbić, koji je kulinarske vještine brusio na na luksuznim jahtama. Prije pet godina ušao je i u top 10 najboljih kuhara za čarter-jahte na svijetu. Autor je i nekoliko kulinarskih knjiga. O njegovu umijeću najbolje je da se uvjerite na vlastitom jeziku i provjerite što se fino kuha u Daddy Coolu. Cijene na jelovniku kreću od 43 do 68 kuna

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju