Restoran Sofra svoju je treću zagrebačku lokaciju pronašao u novom, modernom Point shopping centru. Stanovnici zapadnog dijela grada tako sada mogu u svojem susjedstvu uživati u tradicionalnoj bosanskoj kuhinji i daleko poznatom domaćem ozračju.


U Sofri, koja je na glasu kao najbolji bosanski restoran u gradu, iako tek trbamo istražiti Sevdah, mogu se kušati specijaliteti poput čorbi (begovska, sarajevska, tarhana), raznih dolmi i pita, sarmica, ćuftica, uštipaka, kvrguša, đulbastije, klepa, čimbura i bosanskog lonca te rajrazličitija mesna jela s roštilja, kao i brojne vrste bosanske rakije (primjerice rakija od bazge). Serviraju se i bezmesna jela kao što su đulbe tava, ćeif dolma ili musaka s povrćem.


Uz pravu tursku kavu serviranu u džezvicama s rahat lokumom, poslužuju se poslastice - baklave, hurmašice, kadaifi, tufahije, tulumbe i slatke pite. Osim ovih delikatesa, bogato orijentalno uređenje s mnoštvom detalja stvaraju autentični ugođaj iz 1001 noći, a vikendom uživo izvođene sevdalinke čine Sofru idealnim mjestom za proslavu rođendana i godišnjica, obiteljske i poslovne ručkove, kao i večernje izlaske. Sofra u Point shopping centru svoja vrata drži otvorena radnim danima i subotom od 10 pa sve do 2 sata iza ponoći, a nedjeljom i praznicima od 12 do 18 sati.

Kako je redakcija punkufera iskreni ljubitelj povrtnih specijaliteta koji se služe u svim Soframa, i ovaj smo se put divili vremenu potrošenom na pakiranje japraka, jednostavnosti klepa i klasici ćevapa. Rakija od bazge je malo podbacila jer je djevojačka, teško preko 20%, iako je skroz fina, a onda su krenule sevdalinke. Da, ne pretjerujte s uštipcima - uvijek nas prevare i prerano zasite!


Više detalja o svemu možete potražiti na stranici Pointa, ili se jednostavno zaletite na zapad! Dobar vam tek, Sofra, not so far away from us...