Restoran Sofra svoju je treću zagrebačku lokaciju pronašao u novom, modernom Point shopping centru. Stanovnici zapadnog dijela grada tako sada mogu u svojem susjedstvu uživati u tradicionalnoj bosanskoj kuhinji i daleko poznatom domaćem ozračju.


U Sofri, koja je na glasu kao najbolji bosanski restoran u gradu, iako tek trbamo istražiti Sevdah, mogu se kušati specijaliteti poput čorbi (begovska, sarajevska, tarhana), raznih dolmi i pita, sarmica, ćuftica, uštipaka, kvrguša, đulbastije, klepa, čimbura i bosanskog lonca te rajrazličitija mesna jela s roštilja, kao i brojne vrste bosanske rakije (primjerice rakija od bazge). Serviraju se i bezmesna jela kao što su đulbe tava, ćeif dolma ili musaka s povrćem.


Uz pravu tursku kavu serviranu u džezvicama s rahat lokumom, poslužuju se poslastice - baklave, hurmašice, kadaifi, tufahije, tulumbe i slatke pite. Osim ovih delikatesa, bogato orijentalno uređenje s mnoštvom detalja stvaraju autentični ugođaj iz 1001 noći, a vikendom uživo izvođene sevdalinke čine Sofru idealnim mjestom za proslavu rođendana i godišnjica, obiteljske i poslovne ručkove, kao i večernje izlaske. Sofra u Point shopping centru svoja vrata drži otvorena radnim danima i subotom od 10 pa sve do 2 sata iza ponoći, a nedjeljom i praznicima od 12 do 18 sati.

Kako je redakcija punkufera iskreni ljubitelj povrtnih specijaliteta koji se služe u svim Soframa, i ovaj smo se put divili vremenu potrošenom na pakiranje japraka, jednostavnosti klepa i klasici ćevapa. Rakija od bazge je malo podbacila jer je djevojačka, teško preko 20%, iako je skroz fina, a onda su krenule sevdalinke. Da, ne pretjerujte s uštipcima - uvijek nas prevare i prerano zasite!


Više detalja o svemu možete potražiti na stranici Pointa, ili se jednostavno zaletite na zapad! Dobar vam tek, Sofra, not so far away from us...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju