Naime na tri četvorna metra prostora u Gundulićevoj 4 postavljena je Sljemenska staza, sa snijegom, skijašima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom.Cijela zimsko – skijaška kompozicija postavljena je u rekordnom roku od ideje koja je rođena u prosincu prošle godine3 do puno realizacije koja je ovih dana i puštena u pogon.

'Na našoj skijaškoj stazi nalazi se oko 40-tak skijaša koji se skijaju, stoje, odmaraju u restoranu na vrhu Sljemena. Imamo i snowboardere, ali i hitnu medicinsku pomoć jer su neki od njih pali s manje ili više težim posljedicama. Kod nas je vrlo živo, baš kao i na Sljemenu tijekom utrke FIS-a, samo što naši uvijek pobjeđuju i što žičara stalno radi' rekao je u povodu postavljanja ove maketarske atrakcije Antun Urbić Backo, idejni začenik i vlasnik ovog projekta.Backo Mini Express projekt je najveće makete željeznice u jugoistočnoj Europi, plod četverogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana, koji su stvorili pravi turistički raritet kontinentalnih prostora naše države, te projekt koji je gotovo 85 posto hrvatski proizvod i plod domaće pameti.

Vijesti o Backo Mini Expressu čule su se i u dalekoj Kini, od kuda je stigla nedavno i novinarska ekipa napraviti priču o najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe, kojom na 75 četvornih metar prometuje 100-njak vlakova osam sati svakog dana na čak 1.050 metara mini – tračnica, dio kojih je ukopan i deset centimetara u pod, a neke se nalaze i na visini od tri metra.

Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe otvorena je za sve posjetitelje svakog petka i subote od 10 do 18 sati, a po potrebi i ostalim danima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju